EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

JOBSOME wint pitch Global Entrepreneurship Week Zwolle in Harmonie

Zwolle –De afgelopen week vond voor de vierde keer de Global Entrepreneurship Week Zwolle (GEW Zwolle). Rode draad was ontmoeting tussen studenten, jonge ondernemers en professionals.
Vrijdagmiddag was de afsluiting met het Blue Dragons Dinner. Zes jonge ondernemers kregen de unieke kans hun onderneming, product of idee te pitchen voor professionals. Locatie is de Harmonie in de Zwolse binnenstad.

Esmee van JOBSOME, wint de pitch wedstrijd van de GEW Zwolle. Jobsome is een platform à la Zoover, waar je werkgevers kunt beoordelen. De nummer twee werd Esther van Lakeside Zwolle. Zij willen een kabelwaterskibaan en funpark bij de Wijthemerplas gaan realiseren. De mannen van de houten stropdassen, Tied Up Wood weten de derde plaats te bemachtigen. Alle drie de deelnemers gaan mee op handelsreis naar Barcelona. Daarnaast kregen de winnaars ook nog een cheque voor advies van professionele ondernemerscoaches en/of een jaar lang bedrijfsruimte.

Het Blue Dragons Dinner vormt een podium voor startende ondernemers als een springplank voor hun product of bedrijf. Voor de deelnemers is het een unieke gelegenheid om in contact te komen met gerenommeerde ondernemers en investeerders. Aanmelders dienden een plan in dat werd beoordeeld door een ondernemerscommissie van BROC, de branchevereniging van ondernemingscoaches Nederland. Finalisten pitchten vrijdagmiddag hun plan.

De GEW Zwolle is een initiatief van o.a. Landstede, Windesheim, Cibap, Mediaconnexion, Buro Ruis, CCHO, Nedfinity en BROC en sluit aan op de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. De stichting Global Entrepreneurship Week Nederland is een initiatief van de Nederlandse Centers of Entrepreneurship en het ministerie van Economische Zaken.

 

Winnaars van de Global Entrepreneurship Week Zwolle 2014.
Winnaars van de Global Entrepreneurship Week Zwolle 2014 | Foto Pedro Sluiter

Gerelateerde artikelen

Back to top button