BinnenstadMarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jasper Quaak: Jonge marktkoopman met oude kaas

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met de jonge marktkoopmannen Jasper Quaak (16) en zijn broertje, wiens ouders een biologische kaas- en zuivelkraam hebben.

Hoe lang ben je al marktkoopjongen?

Papa is denk ik al wel twaalf jaar marktkoopman. Ik begin net. Ik ga net een beetje met pa en ma mee. Ik sta hier nu voor de tweede keer in Zwolle. In totaal ben ik al iets van tien of vijftien keer meegeweest.

Hoe ben je er zo ingerold?

Pa en ma hadden het er altijd over en toen dacht ik: ik wil toch eens weten hoe dat op de markt allemaal gaat. Daar was ik wel benieuwd naar dus toen vroeg ik of ik een keertje mee mocht. Nou, prima. Dus ging ik één keertje mee en dat vond ik het heel leuk, dus toen wilde ik dat ook vaker doen.

Pa en ma hadden het er altijd over en toen dacht ik: ik wil toch eens weten hoe dat op de markt allemaal gaat.
Marktkoopman Jasper Quaak

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet jouw dag eruit?

Nou, vroeg uit bed. Om een uurtje of vijf. Snel eten, naar de markt, de kraam opzetten, alle kaas netjes neerleggen en dan heel de dag verkopen. Tegen een uurtje of twee beginnen we alles weer in te pakken.

Wat is het mooiste of leukste moment dat je hebt meegemaakt?

Je maakt zoveel leuke dingen mee op zo’n markt, joh. Ik ging bijvoorbeeld een keer koffie halen op de markt en toen kreeg ik er ook zomaar een gratis appeltaartje bij. Er was ook een oma op die markt, ook een kraameigenaar, en daar mocht ik ook roggebrood met spek en erwtensoep van.

Gerelateerde artikelen

Back to top button