KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

IVN klimaatcursus De Groene Verandering

Zwolle – Wil jij meer leren over klimaatverandering en de positieve impact die jij kan hebben op het klimaat? Dan is de IVN Klimaatcursus ‘De groene verandering’ misschien wel wat voor jou! De cursus gaat in op de huidige kennis over klimaatverandering en de wisselwerking tussen mens en klimaat. Tijdens de cursus werk je aan een persoonlijk actieplan, waarmee jij het geleerde om kan zetten in de praktijk.

Op donderdag 4 november 2021 start er een klimaatcursus in Zwolle. De cursus bestaat uit 6 theorielessen en 2 excursies. Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Over de IVN klimaatcursus “De Groene Verandering

De nieuwe IVN Klimaatcursus “De Groene Verandering” plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen menselijk handelen en de klimaatverandering. We willen je niet alleen informeren, maar ook motiveren met positieve verhalen die aanzetten tot actie en die vertrouwen geven in het eigen handelen.

In deze cursus worden onderwerpen besproken als de ecologische voetafdruk, klimaatrechtvaardigheid en klimaatcommunicatie. Daarnaast streven we ernaar om een link te maken met het dagelijkse leven van de cursisten. Daarom worden er in de cursus voorbeelden aangehaald die laten zien hoe je zelf in actie kunt komen. Met deze kennis ga je aan de slag door een eigen actieplan te ontwerpen.

Wat steek ik ervan op?

Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving. Je kunt verbanden leggen tussen natuur, klimaat en duurzaam handelen. De cursus biedt handvatten om zelf een steentje bij te dragen aan een beter klimaat en anderen hierin mee te nemen.

Hoe kan ik deelnemen?

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. De IVN Klimaatcursus is voor iedereen die meer wil weten over het klimaat en die wil leren hoe hij zelf kan bijdragen aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk.

Deelname aan de IVN Klimaatcursus kost € 60 voor IVN-leden en € 75 voor niet IVN-leden.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met Inge de Groot E: groote.klap@xs4all.nl.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button