CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala bestuurder Ina Kuper: ”Zo’n negentig procent van de patiënten die wij nu opnemen met corona zijn inderdaad niet gevaccineerd.’’

Zwolle – Isala was de afgelopen dagen veel in het nieuws omdat zij vijf Covid-patiënten hebben moeten verplaatsen naar andere ziekenhuizen. Maar zo veel patiënten met corona liggen er toch nog niet in Isala? Bestuurder Ina Kuper gaf tekst en uitleg.

‘Nee, maar naast coronapatiënten is er een geboortegolf, veel traumapatiënten, reguliere zorg en wij halen uitgestelde zorg in. Kortom, de druk is hoog”, aldus Kuper.

Toename spoedeisende hulp en traumazorg

Volgens Kuper was de reguliere zorg volledig afgeschaald, nu gaat deze weer door. Daarnaast ziet Isala niet alleen een toename van het aantal coronapatiënten, er komen ook meer mensen naar de Spoedeisende hulp die traumazorg nodig hebben.

Van de COVID-patiënten in Isala is volgens Kuper  zo’n negentig procent niet gevaccineerd: ”Wij zijn niet het enige ziekenhuis dat steeds meer patiënten ziet met corona. Ook in grote steden is de vaccinatiegraad niet hoog. Vaccineren is en blijft enorm belangrijk in de strijd tegen het coronavirus”, zegt de bestuurder.

Zorgen

Kuper maakt zicht zorgen over de stijgende coronabesmettingen: ”Ja, als deze stijgende lijn voortzet zal het wéér alle hens aan dek zijn. Tel daarbij op meer patiënten in de traumazorg, veel bevallingen en veel patiënten die nog steeds wachten op een operatie die eerder door corona is uitgesteld. Wij moeten wederom veel vragen van onze mensen en dat willen wij eigenlijk niet. Wij hopen dat deze piek niet al te lang duurt”, aldus Kuper.

Gerelateerde artikelen

Back to top button