Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Inloophuis de Bres wijdt nieuwe keuken in met Urker vismaaltijd

Zwolle – Bezoekers van de Bres konden woensdag genieten van een heerlijke vismaaltijd met echte verse Urker vis. Twee professionele koks bereidden, ter plekke en vrijwillig, de vis in de spiksplinternieuwe keuken van De Bres.

De nieuwe keuken was een lang gekoesterde wens van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Mede dankzij een mooie cheque van de Zwolse Haringparty 2019 kon de keuken eind november worden geplaatst. Met de vismaaltijd werd de keuken echt voor het eerst ingewijd. De belangstelling vanuit bezoekers was ook groot om mee te eten.

Foto © Matthijs van Os

In 2020 wil de Bres regelmatig met bezoekers een warme maaltijd gaan bereiden, pannenkoeken bakken of iets warms als lunch verzorgen.

Alie Bakker – Coördinator de Bres

De Bres

De Bres is al ruim een decennium een bijzonder inloophuis nabij het centrum van Zwolle. Ze bieden laagdrempelige gastvrijheid aan een nog altijd groeiende, brede doelgroep. De Bres helpt velen om stabiel te blijven en opgedane contacten te onderhouden. De gasten ervaren de Bres als een veilige plek in de hectiek van het bestaan. Inloophuis De Bres draagt bij aan het versterken van het informele netwerk, door ontmoeting en contacten tussen bezoekers onderling aan te moedigen. De vrijwilligers stimuleren deelname aan activiteiten, het maatschappelijk verkeer en waar nodig wordt doorverwezen naar hulpverlenende instanties. De Bres levert een specifieke benadering waarmee zij de eigen kracht van mensen aanwakkert. De krant en koffie zijn ondersteunend aan dit proces.
Foto © Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button