Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Inhaalduel levert één punt op

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd in Waalwijk tegen RKC met 1-1 gelijkgespeeld. Vooral voor rust kregen de Blauwvingers de beste kansen, maar beide treffers werden in het tweede bedrijf gescoord. Eliano Reijnders maakte zijn eerste doelpunt in de Zwolse hoofdmacht, waarna Finn Stokkers de stand gelijk trok.

Paal

Nadat Clint Leemanns met een knap schot Kostas Lamprou voor het eerst aan het werk zette, nam PEC Zwolle de regie. Een tweede mogelijkheid diende zich aan via Immanuel Pherai, die een prima loopactie besloot met een steekpass op Jesper Drost. De middenvelder drukte de bal met de borst richting doellijn, maar die inzet werd net voor de lijn weggewerkt. Aan de overzijde probeerde Anas Tahiri het met een vlammende pegel, maar kon Michael Zetterer nog net een hand tegen de bal zetten. In het restant van de eerste helft, waarin PEC Zwolle het betere van het spel had, gebeurde verder weinig.

Eerste treffer Reijnders

Pherai, veruit de gevaarlijkste man aan Zwolse zijde leek na een krap uur op weg naar het RKC-doel maar werd onderweg neergehaald door Juriën Gaari. Dat de verdediger op het veld mocht blijven staan mocht een wonder heten, want Pherai was er doorheen. Arbiter Rob Dieperink vond echter van niet en ook VAR Stan Teuben beschouwde de beslissing van de leidsman niet als een honderd procent fout. Het meest dichtbij een doelpunt was Yuta Nakayama, wiens pegel nog de kruising schampte. Na het inbrengen van Slobodan Tedic en Eliano Reijnders gebeurde er wat. Met een mooi hakje bracht Pherai de Serviër in stelling, die de kans schonk aan Reijnders. De Zwollenaar maakte met een schot door het midden de 0-1.

Gelijkmaker

Zwolle wilde doordrukken en kreeg daartoe ook wel enkele mogelijkheden. Zo werd er vlak na de openingstreffer een bal van de lijn gehaald en vond Tedic vanuit een moeilijke hoek Lamprou op zijn weg. RKC Waalwijk kwam in de 87e minuut dan toch langszij. Een snel genomen corner werd kort genomen en daarna op het hoofd van Finn Stokkers gelegd. Ook deze invaller scoorde. Een domper zo vlak voor tijd. Tedic kreeg in de blessuretijd vanuit een moeilijke hoek al glijdend nog een kans op de winnende, maar schoof net naast waardoor het treffen in 1-1 eindigde.

Aanstaande zaterdag komt PEC Zwolle andermaal in actie. Dan is het thuis vanaf 20.00 uur de gastheer voor Willem II.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Dieperink

Gele kaarten: Damascan, Gaari (RKC Waalwijk) en Van Duinen en Bajselmani (PEC Zwolle)

Opstelling RKC Waalwijk: Lamprou, Gaari, Meulensteen, Anita, Olsak (71′ Van der Venne), Ngonge (46′ Daneels), Tahiri (83′ John), Sow (83′ Stokkers), Wouters, Touba en Damascan (71′ Haddouti).

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Nakayama, Saymak (75′ Strieder), Ghoochannejhad (61′ Tedic), Leemans (75′ Van Duinen), Drost (61′ Reijnders), Kersten, Bajselmani (90′ Clement), Pherai en Van Wermeskerken.

Scoreverloop:

65′ Reijnders 0-1

87′ Stokkers 1-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button