Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Informatieavond AZC Zwolle wordt ‘open’ bijeenkomst

Zwolle – Vanavond tussen 19.30 en 21.30 uur in het IJsseldelta Center (PEC stadion) houden de Gemeente Zwolle en het COA een informatie avond over het op handen zijnde asielzoekerscentrum in Zwolle. Bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur vrij inlopen.

Omwonenden, bedrijven, instellingen in de omliggende buurten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Direct belanghebbenden hebben een uitnodiging per post gekregen. Maar iedereen is welkom.

Iedereen welkom

Burgemeester Henk Jan Meijer benadrukte vorige week dat iedereen welkom is. Ook negatieve reacties en zorgen zijn nadrukkelijk welkom. ‘Graag wel op een manier dat we met elkaar kunnen blijven communiceren’, zo stelde Meijer.

Voor en tegen

Vorige week bleek al dat een paar mensen van de Nederlandse Volks Unie van plan zijn om de bijeenkomst te bezoeken. Het zou om mensen gaan die lid zijn van de NVU en in Zwolle wonen. Volgens de partijvoorzitter gaan de mensen gewoon vragen stellen en luisteren.

Dat er voor en tegenstanders zijn blijkt ook uit berichten op Sociale Media. Zo heeft de Facebook Community ‘Tegen AZC Zwolle’ inmiddels 210 leden. Er wordt in de groep opgeroepen om vanavond toch vooral heen te gaan en te laten horen dat je tegen de komst van het AZC in Zwolle bent.’Ga jij vanavond niet naar de bijeenkomst? Laat dan via een mailtje weten dat je tegen de komst van een AZC bent! Zo kun je ook je tegengeluid laten horen.’, zo vermeldt een gebruiker op de pagina.

Als tegengeluid is de Facebook groep ‘Zwolle verwelkomt AZC’ aangemaakt. Deze groep met 228 leden laat het tegengeluid horen. Eén van de leden plaats een bericht:’Misschien een idee voor iedereen die vanavond niet naar de bijeenkomst gaat om via de mail te laten horen dat je achter de komst van het AZC staat om toch ook een tegen geluid te laten horen?’.

Vervolg

Op basis van de informatiebijeenkomst en alle overige verkregen informatie wil het college het locatieonderzoek in februari 2016 afronden en  komen tot een voorstel aan de gemeenteraad voor definitieve besluitvorming.

Stemt de gemeenteraad in met het voorstel een azc te ontwikkelen op de waterschapslocatie dan kan, in afstemming met belanghebbenden uit de omgeving, een beheerplan gemaakt worden en kan het azc in het eerste kwartaal van 2017 open.

 

Beoogde ACZ Zwolle locatie - plaats waar kantoren en Open Leer Centrum moeten komen
Beoogde AZc Zwolle locatie – plaats waar kantoren en Open Leer Centrum moeten komen
Beoogde ACZ Zwolle locatie - plaats waar kantoren en Open Leer Centrum moeten komen
Beoogde AZC Zwolle locatie – plaats waar kantoren en Open Leer Centrum moeten komen
Beoogde ACZ Zwolle locatie - plaats waar in 2018 in de laatse fase appartementen met woonunits moeten komen. Is nu nog zuiveringsinstallatie
Beoogde AZC Zwolle locatie – plaats waar in 2018 in de laatste fase appartementen met woonunits moeten komen. Is nu nog zuiveringsinstallatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button