EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Incubator voor startend ondernemers talent geopend in Zwolle

ZWOLLE – De regio Zwolle heeft haar eerste incubator. Woensdag 19 november startte IncZwolle met zijn werkzaamheden. Wethouder van economische zaken en ambassadeur van IncZwolle René de Heer verrichtte de opening.

Incubator

Een incubator heeft als doel veelbelovende startende ondernemers te helpen met het uitwerken van hun idee. De ondernemers krijgen een werkplek bij IncZwolle tot hun beschikking. Hier werken zij samen met andere ondernemers en verschillende experts aan hun plannen. IncZwolle helpt start ups op twee manieren: in een kortdurend programma van 12 weken (de Pressure Cooker) of door hulp op maat in een twee jaar durende incubatorfase. Het is de bedoeling dat de deelnemende bedrijven na deze twee jaar volwassen zijn.

Overleven

De kans dat een onderneming de eerste drie jaar overleeft is slechts 40%. Starters die zich in een ondernemerscentrum vestigen, hebben echter een kans van bijna 90% om deze periode te overleven. Dit was voor initiatiefnemer Dirk Jan Durieux een belangrijk gegeven voor het opzetten van IncZwolle: “De eerste jaren zijn voor een startende onderneming cruciaal. Het is zonde dat er veel goede ideeën verloren gaan, doordat starters door onervarenheid verkeerde beslissingen nemen. Wij willen hen helpen om te groeien in hun ondernemerschap, zodat ze wél succesvol worden.”

Hard nodig

Het Zwolse bedrijf Movin Software, opgericht door oud-studenten van Windesheim, krijgt begeleiding van IncZwolle. Volgens Tim van Kempen, één van de oprichters, heeft elke regio een incubator nodig: “Een incubator helpt je excelleren in waar je al goed in bent en biedt concrete hulp op de punten waar je niet goed in bent. Zoals vraagstukken rondom intellectuele eigendom, boekhouding en het vinden van investeerders. IncZwolle heeft een sterk netwerk en zorgt ervoor dat wij de relevante mensen spreken: mensen die ons echt verder kunnen helpen. Ik denk dat er veel start ups zijn die ook op zoek zijn naar hulp, maar niet weten waar ze het moeten vinden.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button