Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

In de voorjaarsvakantie naar school bij de Landstede Vakantieschool

De kerstvakantie is nog maar net voorbij of er kan alweer gepland worden voor de volgende vakantie. Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze voorjaarsvakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen zij tijdens de vakantie een ‘stoomcursus’ volgen waarin hun kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd. Gedurende vier dagen volgen de deelnemers dan een intensief bijscholingsprogramma.

De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, huidige mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Ook studenten en volwassenen waarvoor Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid aanbiedt.

Halve dagen naar school tijdens de vakantie

De Landstede Vakantieschool wordt aangeboden op de Landstede locatie Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 in Zwolle. In de voorjaarsvakantie gaan de deelnemers vier dagen (van maandag 23 t/m donderdag 26 februari 2015) naar school van 09.00 tot 13.00 uur. Ze krijgen les in groepjes en er wordt ook deels zelfstandig gewerkt. Daarbij worden de deelnemers intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld.

Een lesprogramma op maat

Op de eerste dag wordt door middel van een gesprek vastgesteld wat de leervragen van de deelnemer zijn. Daarna wordt er een persoonlijk leerprogramma opgesteld. Elk traject is maatwerk en de deelnemer ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat.

Kosten

De Vakantieschool kost voor deelnemers die niet bij Landstede zijn ingeschreven € 30,00 per dag. Dit is inclusief studiemateriaal en exclusief een studieboeken. Studenten en deelnemers van Landstede ontvangen 50% korting op het cursusgeld en betalen € 15,00 per dag. Leerlingen die nog een opleiding volgen in het voorgezet onderwijs en zich al hebben aangemeld voor een vervolgopleiding bij Landstede MBO, ontvangen ook 50% korting op de deelnameprijs.

Aanmelden voor de Landstede Vakantieschool

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de Landstede Infoshop. Je kunt (gratis) bellen met 0800-0245666 of een mailtje sturen naar info@landstede.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen. Wil jij je al aanmelden voor de Landstede Vakantieschool stuur dan een mailtje naar bhogendoorn@landstede.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button