112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Eigenaar en portiers Café Bruut oefenen met politie in Voorstraat

Zwolle – Politiemensen, eigenaren en medewerkers van horecagelegenheden oefenden dinsdag gezamenlijk in de Voorstraat, de uitgaansstraat van Zwolle. Ook de eigenaar van Bruut, Bob Kooistra, trainde mee samen met zijn horecaportiers. Het café van Kooistra werd vorig jaar gesloten op last van de gemeente nadat er een handgranaat was aangetroffen aan de deur.

Portiers van BKBD, het beveiligingsbedrijf van Kooistra, stonden onder meer voor de deur van studentencafé Het Vliegende Paard om lastige klanten te weren. Ook Kooistra zelf stond zijn mannetje toen agressief uitgaanspubliek, gespeeld door Landstede studenten, de kroeg met geweld binnen wilde dringen. De politie rukte uit met bikers, honden en paarden om zij aan zij met de horecaportiers de orde weer te herstellen.

“Ik hoop dat Bruut weer snel de deuren kan openen in de Voorstraat. Hoe dan ook, ik ben en blijf betrokken bij de Voorstraat, vandaar dat mijn portiers en ik vandaag mee doen aan deze grote oefening,” vertelt Kooistra.

De politie werkt in Zwolle al jaren goed samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als portiers hiervoor getraind. Over en weer werd uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden.

Politiemannen overmeester samen met Kooistra een lastige klant.

De politie zette onder meer paarden in tijdens de oefening in de Voorstraat.

Kooistra met een BKBD-portier voor de deur van studentencafé Het Vliegend Paard.

Agenten in gevecht met een ‘lastige klant’.

Ook de politiehond kwam in actie om de orde in de Voorstraat te herstellen.

Back to top button