112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Berging vrachtauto’s na zwaar ongeval Ceintuurbaan

Foto's © Hugo Janssen

Zwolle – De vrachtauto’s die donderdagochtend tijdens de spits betrokken raakten bij een zwaar ongeval zijn inmiddels geborgen.  Het ging om een ongeluk met bulkwagen en een vrachtwagencombinatie op de Ceintuurbaan in Zwolle. Ook twee personenauto’s raakten betrokken bij het ongeval.

De hele ochtend hadden de hulpdiensten, de ROVA en vervolgens de bergers nodig om de ravage te bergen en het wegdek te reinigen. Om kwart over twaalf middags kon het weggedeelte van de Ceintuurbaan tussen de Leo Majorlaan en de Oldeneelallee weer worden vrijgegeven.

De bulkvrachtwagen die betrokken was bij het ongeval was zwaar beschadigd. De cabine was bijna in zijn geheel losgeslagen van de truck. Daarom hebben de bergers eerst de cabine helemaal losgemaakt door de kabels en slangen door te knippen en twee bouten los te draaien. Vervolgens kon het onderstel weggereden worden. De berger heeft de voertuigen vervolgens afgesleept.

Van der Kolk heeft het wegdek gereinigd omdat de vrachtauto AdBlue had gelekt, een brandstoftoevoeging om diesel auto’s schoner te laten rijden.

 

Lees ook artikel over het ongeval

Back to top button