Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

IKEA Zwolle doet licht uit tijdens Earth Hour

Op zaterdag 28 maart doet IKEA Zwolle haar buitenverlichting uit tussen 20.30 en 21.30 uur. Ook de lichten ín de winkel zullen uitgaan. Het betreft een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds, genaamd Earth Hour. Ze willen hiermee aandacht vragen voor klimaatverandering.

In de winkel worden speciale activiteiten rondom Earth Hour georganiseerd. Met deze symbolische actie geeft IKEA samen met miljoenen andere mensen, bedrijven, organisaties en gemeentes een signaal dat we onze krachten moeten bundelen om klimaatverandering te bestrijden.

“Ook dit jaar doen wij één uur het licht uit voor de aarde. Wij dragen deze actie van het Wereld Natuur Fonds een warm hart toe. We streven ernaar om tegen 2020 volledig op duurzame energie te draaien en evenveel duurzame energie uit bijvoorbeeld de wind en de zon te halen als we verbruiken. Met onze deelname aan Earth Hour willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om zelf ook mee te doen. Bovendien helpen we onze klanten om thuis duurzamer te leven door betaalbare, energiebesparende oplossingen aan te bieden”, aldus Lisen Wirén, Sustainability Manager IKEA Nederland.

Volledig over op led-verlichting

IKEA streeft naar een positieve impact op mens en planeet. Al jarenlang legt het woonwarenhuis zich toe op zuinig omgaan met middelen en op het bevorderen van een beter dagelijks leven voor de mensen. 75 procent van alle verlichtingsproducten die IKEA in 2014 verkocht waren ledlampen of led-toepasbare producten. Led gebruikt 85 procent minder energie en heeft een 20 keer langere levensduur dan traditionele (gloei)lampen. Per september 2015 schakelt IKEA volledig over op Led-verlichtingsproducten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button