EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

IKEA Zwolle bestaat 5 jaar

Zwolle – Vijf jaar geleden werd de IKEA in Zwolle geopend. Het was toen groot feest. Want Zwolle had meer dan 20 jaar gewacht op het woonwarenhuis. Inmiddels is het vijf jaar verder en trekt de  IKEA publiek uit de wijde omgeving. Dinsdag werd het jubileum gevierd. “Vandaag willen we natuurlijk extra groot vieren dat we hier vier jaar zijn.”, vertelt Marketing Manager Evelyn Ciaro-Goris bij IKEA.

‘Behind the Scenes’

Zo kon het winkelend publiek een tafel laten voorzien van een graffiti-design of een karikatuur laten maken. Veel animo was er voor de ‘Behind the Scenes’, waarbij de deelnemers een kijkje kregen achter de schermen. “Ik vond het erg leuk en super interessant om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd”, riep een deelneemster aan de rondleiding. Zo kon er een kijkje genomen worden op het dak waar naast veel zonnepanelen ook mini-windmolens zorgen voor de opwekking van energie. Ook bleek dat er ’tussengangetjes’ zijn in het winkelpand die het personeel verkorte routes biedt om snel naar een andere afdeling te kunnen lopen.

Duurzaam woonwarenhuis

IKEA Zwolle was bij de opening de dertiende vestiging van het Zweedse woonwarenhuis in Nederland. De winkel heeft een bruto vloeroppervlak van 30.000 m2 en is daarmee een vestiging van middelgrote omvang. Bijzonder was dat de winkel in 2015 de meest duurzame vestiging van IKEA Nederland was. Bij het ontwerp van het gebouw en de voorzieningen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het terugdringen van het energieverbruik. Onder andere door 5.500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak en een geavanceerd warmte-koudeopslag systeem.

Verder wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van LED-verlichting in de winkel, de parkeergarage en op het terrein. Dankzij het infopaneel bij de uitgang kunnen klanten in realtime zien hoeveel energie er wordt bespaard. Daarnaast heeft de winkel een speciale shop voor zonne-energie. Het aanbod bestaat uit complete systemen voor zonne-energie, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button