Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

IJsselhallen goed voor 275.000 vaccinaties

"Het was een bijzondere tijd..."

Zwolle – De laatste vaccinatieprik in de IJsselhallen is vrijdagochtend gezet. Vanaf zaterdag vindt het vaccineren plaats op de nieuwe locatie aan de Paxtonstraat 17. Vaccineren is mogelijk met of zonder afspraak. Sinds 21 september kon je daar al je coronatests doen.

Er zijn ongeveer 275.000 vaccinatieprikken gezet in de IJsselhallen. De nieuwe locatie aan de Paxtonweg krijgt de helft van de capaciteit. Natasja Smit, Projectmanager Vaccinatie Covid-19 bij Veiligheidsregio/GGD IJsselland, geeft aan dat het overgaan naar een kleine locatie een goed teken is: “Dat betekent dat we al veel mensen hebben geholpen. Er is sprake van een derde prik en een boosterprik, voorlopig zijn er dus geen plannen om helemaal te vertrekken. We wachten de besluiten af.”

Fijnmazig vaccineren

Er wordt op dit moment volop ingezet op fijnmazig vaccineren, denk bijvoorbeeld aan een vaccinatiebus. Volgens Gerdien Doctor, Communicatiespecialist Project Corona, helpt een kleinere locatie ook mee bij het fijnmazig vaccineren. “We doen het al een tijdje, maar we begeleiden ook mensen met prikangst. Op de nieuwe locatie zou dat ook gebeuren.”

Veranderingen

Annelies Kneepkens, Dagcoördinator locatie IJsselhallen, was er vanaf het begin bij. Op 15 januari werd de eerste prik gezet en nu, acht maanden later, verhuist Annelies mee naar de nieuwe locatie. “Ik ga het hier wel missen, maar nu hebben we ook wel eens een dag dat we maar drie prikstraten gebruiken.” Voor Annelies vlogen de acht maanden voorbij, elke dag is volgens haar anders. “De landelijke regels veranderen steeds, je weet nooit wat zich voordoet tijdens een werkdag.”

Paxtonstraat GGD

Bijzonder werk

Eén van de dingen die het werk bijzonder maakt is het team volgens Annelies. “We werken met een heel divers team. Van muzikanten tot schilders. Alles komt samen met een gemeenschappelijk doel.” Niet alleen de collega’s maken het werk bijzonder, maar ook de mensen die er komen voor een vaccinatie. “Ik vond de dankbaarheid van de ouderen bijvoorbeeld heel mooi, zij waren niet bang. De jongeren zijn over het algemeen wat banger, maar het is mooi om te zien dat ze uiteindelijk toch voor de vaccinatie gaan. Het doet mij goed dat ze achteraf toch blij zijn.”

Vrije inloop

De teststraat aan de Paxtonstraat is open voor vrije inloop voor het testen. Je kan daar terecht van 09:00 tot 11:00, van 11:30 tot 13:15 en van 14:00 tot 16:00.

Gerelateerde artikelen

Back to top button