Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsbeeldenfestival krijgt vlieghaven vertrekhal

Zin om op reis te gaan door een betoverende ijswereld? Vanaf 12 december vindt weer het grootste
winterevenement van Nederland, het IJsbeeldenfestival, plaats. De 6.500 m2 NS-Loods bij het station Zwolle wordt voor de bezoekers één grote wereldreis.  Het thema is een ‘Journey through a
frozen world’.

Je wordt meegenomen op een unieke reis naar een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Uitgebeeld worden bijzondere plekken, culturen en tradities uit alle windstreken. Uniek is dit jaar ook de extra dimensie die aan de ijssculpturen wordt toegevoegd. Via geluids- en lichteffecten komen de beelden nog meer tot leven.

Het eventplaza keert ook terug. Deze editie in de vorm van een luchthaven vertrekhal waar de ‘reizigers’ kunnen inchecken. Het wachten wordt, zoals het een echte luchthaven vertrekhal betaamt, veraangenaamd met  (kermis)attracties, optredens, workshops en uitgebreide horeca.

Voor het IJsbeeldenfestival wordt meer dan 250.000 kilo ijs en  250.000 kilo sneeuw gebruikt. De hal zelf heeft een temperatuur van -10°C.

Op 27 november starten de 40 carvers uit 16 verschillende landen met het maken van de beelden. Vanaf 12 december gaan de deuren los.

 

IJsbeelden informatie

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button