Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleSchaatsenVoorpaginaWVF

IJsbaan WVF op zijn vroegst vrijdag open; ‘opstapplekken zijn nog slecht’

Zwolle – Een vraag die al lang in de lucht hangt: ”wanneer kunnen we schaatsen?’ De ijsdikte was op de ijsbaan van WVF vanmorgen een kleine 5 cm. Er moet 7 cm ijs liggen, voordat ze open kunnen. Naar verwachting gaat de baan vrijdag open. Het ijs is nog niet dik genoeg, bovendien is het ijs bij de opstapplekken te slecht. De vereniging heeft dit ijs verwijderd, zodat er nieuw ijs gevormd kan worden.

IJsdikte

De vereniging hoopte dat vandaag de leden het ijs misschien donderdag al konden betreden. Woensdagochtend tijdens het meetmoment werd er een ijsdikte van 5 centimeter gemeten, dit is 2 centimeter te weinig.

Volgens Rudy van Keulen moet er 7 centimeter ijs liggen, om de baan te openen voor de leden die hun schaatsen weer willen gebruiken. “Het heeft vannacht minder gevroren dan we hadden gedacht, dus dat viel wat tegen.” Vanochtend hoopte van Keulen nog op een opening op donderdagochtend: “Met de temperaturen die vannacht worden verwacht zal het ijs morgenochtend met anderhalf tot twee centimeter zijn gegroeid, wat volgend Keulen genoeg is om op te schaatsen.”, zo meldde hij woensdagochtend tijdens het meetmoment. Helaas moeten de mannen van de ijsvereniging nog een dagje extra wachten, want ook het probleem bij de opstapplekken moest nog worden opgelost.

“We hebben een tegenvaller. Het stuk waar de opstapplaats naar het ijs is, is heel slecht. Bovendien zitten er allemaal luchtbellen in het ijs.Morgenvroeg om 9.00 uur wordt er weer gemeten, maar morgen zeker niet open. Op zijn vroegst vrijdag. Heel erg balen dus.”, meldt van Keulen aan het eind van de middag.

Als nu alles meezit dan kan de ijsbaanop zijn vroegst vrijdag open.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button