KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs

Ieder kind telt: wethouder Michiel van Willigen bezoekt Prokino Peuteropvang het Carillon in Zwolle 

Zwolle – Op donderdag 1 juli bezocht wethouder Michiel van Willigen de peuteropvang Het Carillon van Prokino Kinderopvang in Zwolle. Tijdens het werkbezoek liet hij zich informeren over de werkwijze van Prokino als het gaat om peuters die gebruik maken van voorschoolse educatie. Het voor- en vroegschoolse (VVE-)programma Piramide van Prokino richt zich onder andere op taalontwikkeling van peuters, sociale vaardigheden en rekenen. Het sluit aan bij de beleving van het kind.

Ieder kind telt! Gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat elk kind gelijke onderwijskansen krijgt en dat het in de wijken georganiseerd wordt, dicht bij huis. Daarom wil de gemeente dat ieder kind in Zwolle op een plek zit die past: waar het (extra) aandacht krijgt die het nodig heeft, en waar het talenten op de eigen manier kan ontwikkelen. Gemeente, onderwijs, kinderopvangorganisaties en andere betrokken partijen werken daarom samen aan een onderwijskansenbeleid.

Groeien in wie je bent

Tijdens het werkbezoek heeft wethouder Van Willigen kunnen ervaren op welke wijze Prokino handen en voeten geeft aan het VVE-programma. Er wordt gewerkt vanuit het pedagogisch concept ‘Groeien in wie je bent.’ De pedagogisch medewerkers van Prokino observeren en stimuleren de peuters met een herkenbaar dagritme en prikkelende activiteiten om de ontwikkeling op allerlei gebieden te vergroten.

De wethouder was onder de indruk: “Wat mooi en belangrijk dat de samenwerking tussen Prokino peuteropvang het Carillon en basisschool het Carillon hier voeten in aarde krijgt. Het is heel belangrijk dat er een soepele overgang is van opvang naar onderwijs en dit zie ik hier terug.”

Prokino heeft in Zwolle een zevental peuteropvang locaties die VVE gecertificeerd zijn en een aantal kinderdagverblijven met VVE. Na de zomervakantie komen daar nog twee nieuwe VVE-locaties bij: Prokino peuteropvang de Boxem en Prokino peuteropvang de Vlieger 3.

Gerelateerde artikelen

Back to top button