Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren terug in Zwolle!

Zwolle – Op zondag 11 december veranderen huiskamers door heel Nederland in intieme podia tijdens huiskamerfestival Muziek Bij De Buren. Ook Zwolle doet dit jaar weer mee en verdeeld over meerdere wijken worden huiskamers omgetoverd tot een intiem podium waar je kan luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Zwolle en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Zwolle op muzikaal vlak te bieden heeft. Omdat de gastvrijheid onbetaalbaar is zijn de optredens vrij toegankelijk!

Huiskamers en Muzikanten gezocht

Inwoners van de deelnemende steden kunnen zich vanaf 8 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Want alleen samen maken wij Zwolle op 11 december gezelliger en muzikaler. Tot en met 16 oktober kunnen huiskamers en muzikanten zich inschrijven via de website van Muziek bij de Buren.

Organisatie Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. In Zwolle wordt het festival georganiseerd in samenwerking met Hedon en Travers Welzijn.

Muziek bij de Buren door heel Nederland

Muziek bij de Buren mag zich met recht hét huiskamerfestival van Nederland noemen want wij breiden in rap tempo uit; Na Arnhem, Deventer, Hengelo, Nijmegen en Zwolle sluiten dit jaar ook Ede, Enschede, Meppel en Wageningen zich aan. Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Huiskamers veranderen voor de bezoeker in een blijvende herinnering, in plaats van een anoniem huis. Dit positieve effect drijft ons tot de ambitie om Muziek bij de Buren in heel Nederland plaats te laten vinden. Met inmiddels 9 gastvrije steden, komt het doel om het festival naar steeds meer steden te brengen, stap voor stap dichterbij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button