Nieuws uit ZwolleSport

Honkballers Blue Hawks starten nieuw seizoen

Met de ceremoniële eerste pitch van Akim Bwefar, Meest Betrokken Ondernemer van 2015, is het nieuwe honkbal- en softbalseizoen in Zwolle officieel geopend. Tijdens de opening ondertekende Blue Hawks bovendien het Fair Play-convenant. Blue Hawks geeft leden een plek waar iedereen op een veilige manier kan sporten. En waar sportiviteit en respect centraal staan. Om dit nog meer uit te dragen, heeft de Zwolse honk- en softbalvereniging het Fair Play-convenant van SportService Zwolle ondertekend. Dit gebeurde zondag 19 april door voorzitter Jan Egbertsen en Marco Welink van SportService Zwolle. Bij de ondertekening was ook de bekende mascotte Joep aanwezig. Hij begeleidde aansluitend de jongste honkballers van Blue Hawks tijdens een demonstratie BeeBall op het hoofdveld.

Traditie

Hierna betrad Akim Bwefar de pitcherheuvel voor de ceremoniële eerste bal, een traditie in het honkbal en softbal om het nieuwe seizoen te openen. Bwefar ontving uit handen van het bestuur een bos bloemen en de honkbal, waarmee hij de eerste pitch had gegooid. De opening van het seizoen werd, onder de stralende zon, een succesvolle dag voor de Zwolse club Blue Hawks. Onder grote belangstelling won het eerste honkbalteam zijn eerste thuiswedstrijd met 19-3 van Blue Socks uit Veenendaal.

Open Dag

De komende maanden staan nog meer evenementen op het programma voor Blue Hawks, dat dit jaar zijn twintigjarig bestaan viert. Zo wordt onder meer de nieuwe veldverlichting feestelijk in gebruik genomen en wordt donderdag 14 mei het landelijke Caribische Softball Toernooi gehouden. Op zaterdag 23 mei staat Blue Hawks in het teken van de Open Dag. In de aanloop naar de Open Dag zet Blue Hawks zich de komende tijd vooral in voor het werven van nieuwe leden. Speciaal daarvoor is een actie opgezet, waarover meer te lezen is op www.bluehawks.nl/feest.

Gerelateerde artikelen

Back to top button