112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hondencontroleurs gemeente op pad met bonnenboekjes en kluiven

Tussen 29 juni en 3 juli gaat de gemeente Zwolle controleren op loslopende honden.Niet alleen tijdens kantooruren maar ook daarbuiten maken toezichthouders extra ronden door de stad.  Speciale aandacht gaat uit naar ‘kwetsbare’ plekken, zoals speelgelegenheden  en aanlooproutes naar basisscholen. Als een hond losloopt op een plek waar dit niet mag, of als hondenpoep niet wordt opgeruimd op plekken waar dat hoort, kan de eigenaar rekenen op een boete.

Boete 130 euro

Wie de ontlasting laat liggen en op heterdaad wordt betrapt betaalt 130 euro. Loopt de hond onwettig los betaal je rond de 90 euro.

Maar er is ook oog voor baasjes die het goed doen. Hun viervoeter kan rekenen op een lekkere kluif van de gemeente.

150.000 hondenbeten per jaar

De gemeente Zwolle wil met de actie de stad voor alle inwoners, met of zonder hond, prettig en leefbaar houden. Daarom worden extra controles doorgevoerd om hondenoverlast te beperken.

In Nederland worden er jaarlijks 150.000 mensen door een hond gebeten. Dit lijkt veel maar 2/3 behoeft geen medische behandeling. Het aantal ziekenhuisopnames ligt op 230 per jaar. Daarnaast staat natuurlijk hondenpoep steevast hoog in de ergernissen top 10 van de gemiddelde Nederlander.

Kaart Hondenlosloop terreinen

 

 

.

Gerelateerde artikelen

Back to top button