Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Historisch weekend! Van Keuk’nproat uitzending tot audiotours in de binnenstad!

Open Monumentendag

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Op zaterdag 11 september kan iedereen Open Monumentendag in Zwolle op verschillende manieren beleven. Vele monumenten zijn gratis te bezoeken en er zijn diverse activiteiten zoals een audiotour, optredens en fietsroutes. Ook is er een digitaal programma, waarin je prachtige verhaalvideo’s van monumenten kunt bekijken.

Meer informatie

Keuk’nproat

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Op zaterdag 11 september is de eerste uitzending van Keuk’n Proat met presentator Peter Vader. Als gasten ontvangt Peter achtereenvolgens stadsarcheoloog Michael Klomp, Jacob Donze van Buurtmuseum Kamperpoort, Bennie Klink van het Museum Brandweer Zwolle,  Rinette van der Vliet van het Openluchtbad, Vincent Robijn van Museum Anno en cultuurwethouder Monique Schuttenbeld.

Meer informatie

Audiotour binnenstad

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Leer de verhalen van Zwolle op een andere manier kennen! Met deze Audiotour ga je langs ca 15 bijzondere erfgoedlocaties in de stad. Startpunt is de informatiestand naast de hoofdingang van de Grote Kerk.
De audiotour is te vinden via de volgende link: https://zwolleunlimited.nl

Meer informatie

De Zwolse verhalenbus Anno

Zaterdag 11 en zondag 11 september 2021 | Zwolle

Deel met ANNO jouw favoriete Zwolse monument(en)! Op 11 en 12 september kom je De Zwolse Verhalenbus van ANNO op wisselende plekken in de stad tegen. ANNO is op die plekken op zoek naar persoonlijke verhalen over Zwolse monumenten.

Meer informatie

Gouden Koets, expositie en onderzoekinstallatie

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Op het Grote Kerkplein staat een mini expo en onderzoekinstallatie over de Gouden koets. Met de installatie inventariseert het Amsterdam Museum hoe Nederlanders aankijken tegen de Gouden Koets. Je bent welkom om op een interactieve manier je kennis over de Gouden Koets te testen en jouw mening hierover achter te laten.

Meer informatie

Het verdwenen kasteel Voorst

Zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 | Zwolle

In 1362 werd het kasteel Voorst door de legers van de steden Zwolle, Kampen en Deventer, onder leiding van de bisschop van Utrecht, Jan van Arkel, met de grond gelijk gemaakt. Nu 600 jaar later is er een plan gemaakt om dit voormalige kasteel weer beleefbaar te maken. Stichting Stinspark Van Voorst tot Verder presenteert dit plan op 10 september. Op 11 en 12 september is deze presentatie te zien bij het speelkasteel in het Stinspark.

Meer informatie

Drostenhuis restauratiedemonstraties

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Gedurende dag krijg je uitleg over het restaureren van monumenten en in het bijzonder over het Drostenhuis. Verder over het restaureren van monumentale houten constructies door Hanzebouw en het vergulden van ornamenten en het opzetten van geschilderde houtimitaties door Salet Verbetert.

Meer informatie

Kooroptredens

Zaterdag 11 september 2021 | Zwolle

Zaterdag zijn er gedurende de dag meerdere kooroptredens bij de Doopsgezinde kerk, het Theodorakapel, de Dominicanenkerk, de Waalse kerk en de Oosterkerk.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button