KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeer

Hinder en extra reistijd in verband met wegwerkzaamheden in juni

Zwolle – In de maand juni is er groot onderhoud aan verschillende wegen in Zwolle, waaronder de IJsselallee en Ceintuurbaan. De werkzaamheden gebeuren omdat het asfalt toe is aan vervanging. Men werkt zoveel mogelijk in de avond en nacht, maar verkeer moet rekening houden met hinder en extra reistijd.

Hieronder volgt een overzicht van de locaties waar gewerkt wordt.

IJsselallee

Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni zijn er in de avond en nacht tussen 19.00 en 06.00 uur werkzaamheden aan de IJsselallee, ter hoogte van de kruising met de Ittersumallee. De opstelvakken in de richting van Zwolle Zuid, inclusief verkeerslussen gaat men vervangen en men brengt nieuwe belijning aan. Ook een deel van de kruising en de rijbaan in de richting van de A28 wordt meegenomen. De weg is in de avond en nacht in beide richtingen afgesloten en het tankstation aan de IJsselallee is niet toegankelijk. Verkeer kan omrijden via de Ceintuurbaan.

Hasselterweg (Stadshagen)

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni werkt men in de nacht tussen 19.00 en 06.00 uur aan de Hasselterweg ter hoogte van de Frankhuizerallee. In de richting van Hasselt asfalteert men de opstelvakken opnieuw, vervangt men verkeerslussen en brengt belijning opnieuw aan. Verkeer richting Hasselt kan omrijden via de Westenholterallee, verkeer richting Stadshagen kan de wijk via de Belvédèrelaan bereiken.

Oldeneelallee en Democratenlaan (Zwolle Zuid)

Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni werkt men overdag aan de Democratenlaan. De weg is dan afgesloten in beide richtingen. Het bestemmingsverkeer kan omrijden via de tijdelijke toegang aan de Nieuwe Deventerweg. Van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni zijn er werkzaamheden in de avond en nacht tussen 19.00 en 06.00 uur aan de rotonde aan de Oldeneelallee en de aanliggende Democratenlaan. De Oldeneelallee is dan in beide richtingen afgesloten en verkeer kan omrijden via de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan, Ittersumallee en de IJsselallee.

Overdag is winkelcentrum Zwolle Zuid bereikbaar via de Van der Cappellenstraat en Broederschap. Naast het vervangen van verouderd asfalt wordt de verkeersveiligheid verbeterd door de aanleg van verhoogde kruisingen op de kruisingen Democratenlaan en Regentenstraat.

Ceintuurbaan

Van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni is een deel van de Ceintuurbaan in de richting van Heino in de avond en nacht afgesloten tussen 19.00 en 06.00 uur. Het gaat om het gedeelte tussen de Meppelerstraatweg en de Brederostraat. Verkeer in de richting van Heino (met uitzondering van hulpdiensten) moet omrijden via de Meppelerstraatweg, Rechterland en Boerendanserdijk (Bedrijventerrein De Vrolijkheid). In de richting van de A28 is één rijbaan beschikbaar.

Actueel overzicht

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button