KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hiigo komt 8 april met een nieuwe single: ‘Dichterbij’

Zwolle – Vrijdag 8 april komt de nieuwe single van Indiepop band Hiigo uit. De vijf vrienden maken Nederlandstalige songs die gaan over leven. Met diepe teksten en fijn in het gehoor liggende muziek vertelt Dichterbij het verhaal van liefde op afstand.

Een jaar geleden startten Hans, Aart, Peter, Dion en Koen de nieuwe Nederlandstalige
Indiepop band genaamd Hiigo. De vijf jongens kunnen elkaar goed vinden op
vriendschappelijk en muzikaal gebied. Dit resulteerde in een productief jaar, waarin de
band veel nieuwe muziek schreef, hun eerste single uitbracht, een eigen sound
ontwikkelde en live speelden op verschillende podia. Nu komen ze met hun tweede single: ‘Dichterbij’. Je kan deze vanaf vrijdag 8 april op alle streamingdiensten vinden.

In 2021 werd Hiigo bijgestaan door Hit The North, het talentontwikkelingstraject van Eurosonic voor artiesten uit de Noordelijke provincies. Hierop volgend rolden ze het volgende traject in via het Hedon Productiehuis en hebben ze een Hedon Beurs in ontvangst mogen nemen.

De single Dichterbij, die op 9 april verschijnt gaat over hoe mensen naar elkaar toe groeien. “In sommige gevallen nemen we de tijd, in andere gevallen gaat het razendsnel.” Aldus de band. “De liefde die begint met het bekijken van een afstand en dan steeds iets dichterbij komen leek in de Covid-pandemie soms enorm ver weg. Gelukkig konden we uit eerdere ervaringen putten.” lachen ze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button