Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Het zit CSV’28 beslist niet mee

Zwolle – Zaterdag, 3 oktober 2020. Er waren zaterdag maar een handjevol mensen op ‘de Verbinding’ waar thuisploeg CSV’28 aantrad tegen WZC Wapenveld. Dit vanwege het landelijke verbod voor toeschouwers om de komende drie weken sportwedstrijden bij te wonen. Het weer zat niet mee (een gestaag vallende regen tijdens de hele tweede helft) en tot overmaat van ramp zat de arbitrage ook nog eens niet mee.

CSV’28 begon voortvarend. Binnen vijf minuten legde de opgekomen Drazic Rijksen de bal panklaar neer bij Zappa van Raalte maar die schoot voorlangs. Een steekbal op Gework Petrosjan leek iets op te gaan leveren maar WZC-doelman Bos was eerder bij de bal. Daarna was het de beurt aan WZC maar het schot van spits Kroes werd een prooi voor keeper Jorn Bouma. Na ruim 10 minuten pech voor CSV’28 toen een schot van Niels Dekker door een WZC-verdediger van de lijn werd gehaald. Na een kwartier kwam WZC aan de leiding toen Wilmer Rorije bij een vrije trap het snelste reageerde en de bal binnen tikte (0-1). CSV’28 had na een half uur gelijk moeten maken maar de zwak spelende Zappa van Raalte schoot veel te slordig in. Bij de daarop volgende counter behoedde Gino Anasagasti CSV’28 voor een grotere achterstand. Nadat Lars Ewalt eerst nog een schot in de korte hoek gepakt zag worden door doelman Bos mocht WZC aan de andere kant een vrije trap nemen. En weer scoorde Wilmer Rorije uit die standaardsituatie (0-2). Vijf minuten later zorgde scheidsrechter Wildeboer met een onbegrijpelijke beslissing dat hij ineens alle aandacht op zich kreeg. Gework Petrosjan ondernam een rush en werd binnen de 16 ten val gebracht. Strafschop duidde de referee. Daarna ging hij overleggen met de assistent-scheidsrechter (van WZC) en besloot om de strafschop te wijzigen in een directe vrije trap binnen de 16! Volgens de kenners een zeer onjuiste beslissing. Die vrije trap leverde niets op. De irritatie bij CSV’28 groeide en de ploeg wist de resterende tijd van de eerste helft niet veel meer te kunnen produceren dan een schot van Leon Steenbergen.

In de tweede helft trad CSV’28 aan met Raoul Hukubun voor de teleurstellende Zappa van Raalte. Dat gaf wel meer spirit in de ploeg maar kansen kwamen er niet zo veel. Een vlotte combinatie tussen Lars Ewalt en Gework Petrosjan leverde een hoekschop op en een schot van Lars Ewalt werd een prooi voor goalie Bos. Verdediger Ronald Kiefte behoedde CSV’28 voor nog meer onheil toen hij de doorgebroken WZC-spits Jorn Kroes de bal ontfutselde. Daarna lag het spel meerdere minuten stil omdat Brian Lachenal bij een botsing een grote hoofdwond had opgelopen. CSV’28 perste er zelfs nog een slotoffensief uit. Uit een hoekschop van de ingevallen Yoshua Gerritse kopte Ronald Kiefte in kansrijke positie naast terwijl aan de andere kant de bij WZC ingevallen Robin de Gruijter meerder goede kansen onbenut liet. Zo had hij vijf minuten voor tijd bij wijze van spreken de hoek voor het uitzoeken maar de jonge keeper Jorn Bouma voorkwam met een geweldige reflex een nieuw WZC-doelpunt.

Het spreekt voor zich dat na het laatste fluitsignaal WZC een terechte overwinning vierde en dat voor CSV’28 de druiven bijzonder zuur waren.

De volgende week kans op revanche, uit tegen VEVO. Aanvang van dat duel om 14:30 uur.

Verslag CSV’28

Gerelateerde artikelen

Back to top button