Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Het UNICEF kinderkunstproject: Doe jij mee?

Zondag 2 november 2014 kunnen 40 kinderen hun handen uit de mouwen steken voor UNICEF. Met als inspiratie de Millenniumdoelen, kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 werken aan hun eigen kunstprojecten. Dit zal gebeuren door middel van 4 workshops. Aan iedere workshop kunnen 10 kinderen deelnemen. De kosten voor deze middag bedragen € 12,50. De kinderen mogen hun eigen kunstwerk mee naar huis nemen. Er zal aan het eind van de middag een jurering zijn en van elke workshop wordt één werk als topper gekozen. De vier winnende kunstwerken krijgen een poosje een plekje in het Stedelijk Museum. Niemand gaat met lege handen naar huis!
De vier workshop leiders introduceren hieronder ieder hun mooie workshops!

Workshop PET-flessen – Rick Claassen van ‘de Groene Makers’

Met plastic PET-flessen, gaan de kinderen in het stedelijk museum aan de slag om Groene Makers te worden. Met de mouwen opgestroopt zullen de ze fantastische armbanden, prachtige halskettingen, super springtouwen of andere dingen te maken. Ze transformeren hun plastic flessen zelf tot de meest fantastische nieuwe voorwerpen!
Kinderen vinden het spannend, waanzinnig leuk, en leerzaam!

Workshop mozaïek – Ilse

Voor het kinderkunstproject zal atelier ‘Tipico’, verplaatst worden naar het stedelijk museum. De naam Tipico staat voor eigenaardig, karakteristiek en origineel. “Als iets past bij het mozaïeken, dan zijn het deze drie woorden. Een werkstuk is namelijk altijd een ‘kunstwerk’ te noemen om zijn eigen karakter en originaliteit.”
Met steentjes van allerlei maten en kleuren kunnen de kinderen zich kleurig uitleven! Het is een ontzettend leuke en ontspannende bezigheid en je zult versteld staan van het resultaat.

Workshop beeldhouwen met mergel – Angélique de Waard

Op school leerde ik dat we op de wereld zijn om voor elkaar te zorgen. Dat doen we eigenlijk helemaal niet. Meestal laten we mensen uit arme landen tegen lage lonen werken voor onze luxe dingen. Zoals goedkope kleding, ringen van goud en betaalbare schoenen. Nu draaien we de rollen eens om. We gaan werken met hun materiaal voor hun welzijn. We maken van Afrikaans speksteen een mooie hanger of een mooi gepolijste steen. En de opbrengst gaat naar Afrika. Voor voedsel.

Workshop schilderen – Studenten van ArtEZ

Er zijn heel veel kinderen op de wereld en jij bent daar eentje van! Het hebben van een huis, speelgoed, school en zelfs water en eten is niet voor alle kinderen gelijk of eerlijk verdeeld, dat wist je vast al wel! We zijn benieuwd naar welke ideeën jij daar over hebt. Wat vind jij goed aan de wereld, of wat zou je juist veranderen? Door te schilderen, tekenen, knippen en plakken gaan we met deze vraag aan de slag! Tot dan wereldbewoner!

Het programma van zondag 2 november, ziet er als volgt uit:
13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Start workshops
15.15 uur Interactieve rondleiding door het museum
16.00 uur Prijsuitreiking
16.45 uur Afsluiting
Prijs:
Kinderen kunnen voor € 12,50 deelnemen aan de workshops.
Waar:
Stedelijk Museum, Melkmarkt 41, Zwolle
Meld je aan!
Wil jij graag mee doen aan een workshop? Iedereen is van harte welkom bij dit UNICEF evenement!
Mail snel naar: zwolle4unicef@gmail.com,want vol=vol! Tot dan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button