KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hervormd Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 8.500 euro

Zwolle – In de vierde beslisronde van 2021 heeft het bestuur van stichting Hervormd Weeshuis Zwolle 8.500 euro toegezegd aan 6 verschillende jeugdprojecten. Het Weeshuis komt elk jaar op vijf momenten bijeen om de aanvragen te beoordelen en subsidies toe te wijzen aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

Niet veel aanvragen deze ronde, maar alle leveren een waardevolle bijdrage voor de Zwolse jeugd. Het bestuur heeft besloten een bijdrage toe te zeggen aan zes aanvragers. Het betreft Stichting Tekenen voor Kinderen die het hele jaar door tekeningen maakt naar wens van kinderen in het Isala ziekenhuis. Stichting VG Sport wordt gesteund bij de organisatie van de allereerste editie van het VG Sport Festival voor mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Kind in Beeld kan weer rekenen op een bijdrage voor de cadeaus die zij elk jaar met Sinterklaas uitdelen aan kinderen uit financieel kansarme gezinnen. Stichting Zwolle Unlimited krijgt een bijdrage voor de Midwinterspooktocht in december. Pleintje 1302/05 wordt gefinancierd in het vergroenen van het pleintje aan de Snavel van Emekamp in Zwolle- Zuid. En als laatste steunen we een jongere die een summerschool ballet wil volgen in haar strijd tegen de ziekte anorexia.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 22 november 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de vijfde en laatste beslisronde van 2021. In 2022 is er rond februari/maart weer een nieuwe beslisronde.

Pitchen voor een cultuurbijdrage

Geen paginalange projectplannen maar een korte pitch. Het is niet altijd eenvoudig is om
jouw idee over te brengen op papier. Daarom bieden we aanvragers van cultuurprojecten die
maximaal €2.000 willen aanvragen de mogelijkheid om in plaats van een projectplan een
video/vlog van maximaal 3 minuten in te sturen. Zie onze website voor meer informatie.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Wij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje
in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn
bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd
en het verschil maken.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button