Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herman Sietsma begonnen als interim-directeur Historisch Centrum Overijssel

Zwolle – Het Historisch Centrum Overijssel heeft een nieuwe interim-directeur aangesteld.  De 64-jarige Herman Sietsma startte woensdag bij het HCO, het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincieOverijssel en de stad Zwolle. Hij vervangt daarmee oud-directeur Arie Slob die onlangs minister van Onderwijs en Media  is geworden. Het gaat om een tijdelijke invulling totdat er een nieuwe directeur is.

Voorstel presentatie cultuur-historie Zwolle

Sietsma is niet onbekend met het HCO. Samen met oud-directeur Arie Slob en oud-directeur van het Stedelijk Museum Marc Den Hertog heeft hij in 2016, in opdracht van de gemeente Zwolle, als onafhankelijk deskundige en kwartiermaker gewerkt aan de concretisering van een nieuwe manier van het presenteren van de cultuurhistorie van Zwolle.

Historisch Erfgoed

Sietsma is een zeer ervaren bestuurder, onder andere bij  overheidsorganisaties.  Ook de sector historisch erfgoed ligt hem goed. Zo is hij sinds 5 jaar bestuurder en ad-interim directeur bij Huis Doorn / Kasteel Amerongen en directeur / bestuurder bij de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland, een stichting die het belang van orgels, beiaarden, luidklokken en torenuurwerken behartigt.

ChristenUnie

Sietsma was gemeenteraadslid in Ermelo en provinciesecretaris en hoofd van de ambtelijke organisatie van de provincie Utrecht. Eerder vervulde hij diverse functies in het openbaar bestuur.

Van 13 september 2016 tot 21 december 2016 was hij voor de ChristenUnie lid van de Eerste Kamer als vervanger van Mirjam Bikker terwijl zij met zwangerschaps- en bevallingsverlof was.

Formateur college Zwolle

Sietsma kam in 2016 in beeld in Zwolle als informateur voor een nieuw college, na de overwinning van de ChristenUnie.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button