HandbalNieuws uit ZwolleSport

Heren Travelbags verliezen van titelkandidaat The Flyers

Zwolle – Zondag stond de wedstrijd Travelbags HV Zwolle HS1 tegen The Flyers HS1 gepland. Een wedstrijd die uit werd verloren met 19-27 van de kanshebbers van het kampioenschap. Zwolle, na een sterke overwinning vorige week op Huissen, hadden dan ook een goede trainingsweek achter de rug en waren klaar voor de wedstrijd.

Dat de heren van Zwolle klaar waren voor deze wedstrijd, werd ook zeker duidelijk in de eerste tien minuten. Zwolle begon erg sterk in zowel de aanval als verdediging. The Flyers hadden moeite met de verdediging van Zwolle en in de aanval was Zwolle dan ook een stapje te snel voor de heren van The Flyers. Zo liep de stand ook uit naar 5-1 met mooie doelpunten van opbouwers: Sjouke Attema en Rik Talens. Ook wisten Lesley Rigter en Hans Kan knappe doelpunten te maken.

Helaas wisten The Flyers na deze tien minuten het roer om te gooien en zelf ook betere aanvallen neer te zetten. Zo kwamen zij terug tot 5-5. Hierna wist Zwolle weer een doelpunt te maken en liepen beide teams gelijk op tot een stand van 9-10. In de laatste 10 minuten werd Zwolle compleet weggespeeld en wisten zij nog 2 keer te scoren. The Flyers daarentegen wisten iets vaker het net te raken, en zo gingen de teams met 11-19 de rust in.

Waar Zwolle zo sterk was begonnen, was daar in de laatste 10 minuten niks meer van terug te zien. Zo werd dan ook tijdens de rust aangegeven, dat ze meer als team moesten gaan spelen en dat deze wedstrijd nog niet verloren was.

Ondanks dat Zwolle de tweede helft dan ook weer heel sterk begon, deden de Flyers dat ook. Beide teams wisten door sterke aanvallen en goed verdedigend werk de stand gelijk op te brengen. Helaas was gelijk opbrengen niet voldoende voor Zwolle, aangezien zij met acht punten achter stonden. Ondanks dat gaf Zwolle niet op. Ze bleven vechten voor de bal, breaks lopen en ze gaven alles wat ze hadden om nog een poging tot gelijke stand te maken. Helaas wisten ze het niet meer recht te trekken en ondanks de doelpunten van Lesley Rigter en Hans Kan was het niet genoeg om terug te komen.

De heren van Zwolle hebben zeker laten zien, waar ze toe in staat zijn. Ze hebben een ontzettende sterke wedstrijd gespeeld door middel van goed samenwerken en als één team te spelen. Ondanks het goede duel met The Flyers konden zij de punten niet thuis houden en eindigde de stand op 25-34.

Doelpunten
Lesley Rigter: 9
Rik Talens: 5
Hans Kan: 3
Stefan Bult: 2
Sjouke Attema: 2
Igor Klomp: 2
Pascal Schutte: 1
Eiko Saathoff: 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button