In beeldKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herdenkingsbijeenkomst bij oorlogsmonument ‘De Rozenboom’

Zwolle – Vanmiddag herdacht het Gymnasium Celeanum de deportatie van de Zwolse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen uit jaarlaag drie hadden een grote rol bij deze herdenking. Tijdens mentorlessen zijn zij hierop voorbereid door gastsprekers verbonden aan Herdenkingscentrum Kamp Westerbork.

Bij het vak tekenen hebben zij een opdracht gemaakt: ‘brokstukken’. Onderdeel van de herdenking is een rozentocht. Deze tocht ging vanaf het huidige Gymnasium Celeanum-gebouw aan de Westerlaan naar de voormalige gymzaal van het vroegere pand van het Gymnasium Celeanum aan de Veerallee. Daar noemden de leerlingen de namen van de mensen die gevangen zaten in deze gymzaal en ook legden ze een roos neer bij het monument ‘De Rozenboom’. Na het namen noemen volgde een minuut stilte. Historicus Jaap Hagedoorn en de wijkwethouder Ed Anker voerden kort het woord.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button