Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

‘Hek van PEC’ en een nederlaag tegen Ajax Cape Town

Zaterdagochtend stond voor de selectie de op één na laatste training op het programma. Onder wederom prima omstandigheden werd toegewerkt naar de ontmoeting later die dag tegen Ajax Cape Town.

‘s-Middags stond er voor het grootste gedeelte van de selectie rust op het programma. Enkel Joost Broerse en Ron Jans verlieten het complex. De routinier en trainer brachten samen met mental coach Sander Roege een bezoek aan het township Kayamandi. Daar heeft de selectie en staf van de club een hekwerk aangeboden. De omheining wordt komende week geplaatst bij een zogenaamd safe house. Hier worden vrouwen (vaak met kinderen) opgevangen, die bescherming nodig hebben. Het hek wat er nu staat en dat de volledige selectie maandag bij het townshipbezoek zag, is compleet geruïneerd en aan vervanging toe om de veiligheid te garanderen.

Na de traditionele sportmaaltijd werd er voor de tweede keer deze week afgereisd naar het Coetzenburg stadion. De wedstrijd tegen Ajax Cape Town was nog maar net gestart of de bal lag al in het doel na een hard schot van Ngalanda. Het antwoord van PEC Zwolle liet niet lang op zich wachten. Een lange bal van nieuwkomer Aleksandar Bjelica werd perfect teruggelegd door gelegenheidspits Ryan Thomas. Sheraldo Becker schoof de bal vervolgens perfect in de verre hoek. In het vervolg van de eerste helft creëren beide teams de nodige mogelijkheden. Gescoord wordt er echter niet meer, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. Domper voor PEC Zwolle was nog wel het uitvallen van Steven Pereira. De centrale verdediger viel 5 minuten voor de thee uit met een blessure.

Het tweede bedrijf had de toeschouwers een stuk minder te bieden. Tot de zeventigste minuut speelden beide teams geen mogelijkheden bij elkaar. De eerste kans die volgde kwam op naam van Jesper Drost. De aanvaller lukt het alleen niet om de doelman in een één tegen één duel te verschalken. Een paar minuten later neemt Ajax Cape Town wederom de leiding. Een vrije trap van Lance Davids vliegt onder doelman Hahn door. Deze klap komt PEC Zwolle ondanks een slotoffensief niet meer te boven. Het verliest de tweede oefenwedstrijden van het jaar.

Zondag staat er in de ochtend een uitlooptraining op het programma. In de middag splitst de groep zich in tweeen. Spelers en stafleden die vorig jaar niet mee waren op trainingskamp kunnen Robben eiland bezoeken, terwijl de andere groep naar Kaap de Goede Hoop gaat. In de nacht van zondag op maandag vliegt PEC Zwolle terug naar Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button