Entertainment nieuwsLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Heerlijke brownies, ambachtelijk brood enkoffie op Lekkerbekkenmarkt Zwolle

Met een krachtige draai aan het oud Hollandse draaiorgel opende wethouder Renee de Heer zaterdagmiddag de nieuwe Lekkerbekkenmarkt op de het Zwolse Grote Kerkplein.

Een markt waar je terecht kunt voor het fijnere eten. Voor de heerlijke brownies en ander lekkers voor bij de koffie. Zelfgemaakte pasta, romige kazen gemaakt van de melk van bijzondere koeien of schapen. Voor bier van Zwolse komaf. Voor honing van Gelderse bijen en brood van een authentieke bakker. Voor de mooiste wijnen en vinaigrettes.En dat is nog maar een fractie van de kraamhouders die je op de markt aantreft. Natuurlijk kan er tijdens de markt een espresso worden gedronken. En ook de poffertjeskraam is een mooie aanvulling.

Kortom: een hele lekkere markt! Eentje voor lekkerbekken die op zoek zijn naar producten die hun zaterdagdiner of zondagbrunch net wat lekkerder kunnen maken. De kraamhouders kunnen je alles vertellen over de producten die ze verkopen. Vaak omdat ze die zelf produceren, soms omdat ze beste maatjes zijn met de producent. Ze verkopen producten met een mooi verhaal eraan vast.

Het is een markt vol ambachtelijk eten en drinken met een eerlijk verhaal. Dat betekent niet dat de producten biologisch zijn. Soms zijn ze dat wel, maar dat is niet de insteek van de markt. Als dat biologisch kan, dan is dat mooi meegenomen. ‘Wij willen iedereen beter laten eten en lekkerder laten drinken. Voor de Zwolse lekkerbekken én de lekkerbekken-in-de-dop’, aldus de organisatie.

De markt  vind je elke tweede zaterdag van de maand op het Grote Kerkplein en in de Luttekestraat in Zwolle.

 

 

15714648706_e94939f75f_z
Locoburgemeester Renée de Heer opent de markt met een mooie draai aan het draaiorgel.
15739864172_b351ff8916_z
Vechtdal Pasta is een echt streekeigen product van Bakkerij van der Most. Op de markt werd een demonstratie gegeven hoe de pasta vers wordt gedraaid.
15553133987_a0984e2f33_z
Espresso, cappucino, café latte, noem maar op. Op de Lekkerbekkenmarkt wordt het door de barista voor u gemaakt.
15118973143_89e984a7e9_z
De Lekkerbekkenmarkt wordt georganiseerd door een onafhankelijke stichting, de Stichting Lekkerbekkenmarkt.
15118980353_0a67ce46f1_z
Rob en Mathilde de Niet zijn de imkers achter de verrukkelijke honingproducten die De Bijenhof levert.

 

Bekijk de markt via het fotoverslag

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button