Nieuws uit ZwolleSport

Handbalvrouwen Travelbags/HV Zwolle leden eerste verliespunten in Groessen

Zwolle – Vooraf was bekend dat Zwolle de wedstrijd niet cadeau zou krijgen, daar waar Groessen nog geen enkel puntverlies thuis heeft geleden. Groessen kwam sterk uit de startblokken en scoorde meerdere malen achter elkaar, wat de stand na nog geen tien minuten spelen op 6-2 bracht. Zwolle kon moeilijk in het spel komen, maar na 4 treffers van Marissa Hersevoort lukte het om aansluiting te vinden. Hierna bleef de stand gelijk opgaan, maar door wederom een goal van Marissa Hersevoort trok Zwolle bij rust aan het langste eind. 13-14.

De tweede helft was het doel om door te gaan, waar we waren gebleven, echter werden kansen niet benut. Groessen lukte dit wel, wat er voor zorgde dat Zwolle achter de feiten aan liep. Een goed verdedigende actie van Valasia Englezos bracht Zwolle een stapje dichterbij en zette de stand op 23-22. Er vielen hierna onnodig gaten in de dekking wat Groessen de kans gaf om uit te lopen in de laatste 5 minuten. Zwolle kon de achterstand niet goedmaken. Eindstand 26-24.

Zwolle is even met beide benen op de grond gezet, maar niet uit het veld geslagen. In de kleedkamer zijn er na afloop belangrijke woorden gezegd. Wat vooral veel klasse toont, is dat de positiviteit niet verdwenen is en dit laat binnen het team zien hoe ze zijn gegroeid afgelopen jaar. Op naar de volgende wedstrijden!