Nieuws uit ZwolleSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle gestreden in duel met titelkandidaat Havana

Zwolle – Na een thuisoverwinning vorige zondag mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle dit weekend afreizen naar Lent. Havana zou de tegenstander zijn en heeft tot nu toe bewezen een zeer goede titelkandidaat te zijn. Ze hadden alle wedstrijden winnend afgesloten en nadat Quintus hun duel tegen Cabezota hadden verloren, bezette Havana de eerste plek in de competitie. Vorig jaar waren de duels altijd spannend tussen Zwolle en Havana, uit werd toen gelijk gespeeld en thuis werd maar met 1 punt verloren.

In de kleedkamer benadrukte trainer Peter Born dan ook dat er gevochten moest worden om de punten mee naar huis te nemen. In de verdediging moest hard voor elkaar gewerkt worden en in de aanval moesten er strakke aanvallen gedraaid worden, zonder balverlies. Er werden een aantal gevaarlijke spelers benoemd en aan het begin van de wedstrijd bleken deze ook daadwerkelijk lastig te zijn.

Havana opende de score, maar Zwolle kon vrijwel meteen de score gelijk trekken door een snelle midden-uit van Sjouke Attema. De eerste helft werd er fantastisch goed gecommuniceerd in de verdediging van Zwolle waardoor, Havana moeite had met scoren. Aan de andere kant werden er toch te veel moeilijke dingen geprobeerd en viel de score voor Zwolle ook wat tegen. De eerste helft ging helemaal gelijk op en de ruststand was 9-8 voor Havana.

Terug in de kleedkamer werd nog eens benadrukt dat de aanvallen gesmeerder moesten en dat er wat meer systemen moesten komen. Ook werd er nog wat nadruk gelegd, opdat de snelheid omhoog moest, zodat er meer kansen in de omschakeling kwamen. De woorden hadden duidelijk effect op de spelers van Zwolle, die direct uit de startblokken schoten. Er werden drie snelle treffers op rij gescoord, waarmee de voorsprong er weer was. Daarna kwam het wedstrijdbeeld van de eerste helft op aanvallend vlak weer enigszins naar boven. Ook werden er in de tweede helft meer 2-minuten straffen uitgedeeld, waardoor Zwolle iets meer moeite mee leek te hebben dan de tegenstander.

Na een foutje bij de wedstrijdtafel gecorrigeerd te hebben, stond het 14-14 en was de spanning nog altijd om te snijden. Zwolle leek de grip te verliezen na twee tegengoals, maar Pascal Schutte was doorgeschoven naar de hoek en scoorde twee fantastische doelpunten om het geloof terug te brengen.

De spanning was om te snijden en met nog iets meer dan een minuut op de klok was de stand 21-21. Havana scoorde met nog zo’n 40 seconden op de klok. Bij de snelle midden-uit werd er iets te haastig geschoten en wist Zwolle niet te scoren. Havana kon ondanks de 1-op-1 verdediging van Zwolle de bal voor de laatste seconden in de ploeg houden. De opluchting was enorm groot bij de spelers uit Lent waar er een aantal even op de grond moesten liggen om bij te komen van de spanning. Zwolle heeft gevochten als leeuwen, maar konden helaas geen punten mee naar huis nemen.

Doelpunten:
Bart Kroeze 6
Lesley Rigter 4
Igor Klomp 3
Rik Talens 3
Pascal Schutte 2
Sjouke Attema 2
Eiko Saathoff 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button