112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

BMW uitgebrand bij autobergingsbedrijf op de Marslanden

Zwolle – Afgelopen nacht is Zwolle voor de vierde maal getroffen door een autobrand. Aan de Carl Benzstraat op bedrijventerrein de Marslanden brandde dinsdagochtend rond half een auto volledig uit. Het gaat om de BMW die afgelopen week al in de brand stond aan de Cleynertstraat.

De auto stond op het terrein van autobergingsbedrijf Wolves en brandde volledig uit. Naast de auto stond al een uitgebrande bestelbus die eerder was binnengebracht bij de berger. De brandweer wist te voorkomen dat andere auto’s op het terrein vlam zouden vatten. Het terrein van Wolves is ’s nachts door hekwerk afgesloten.

Diana Inklaar van de Veiligheidsregio IJsselland vertelt dat de accu van de auto de brand heeft veroorzaakt: “Het gaat om dezelfde auto als die 5 dagen geleden in de brand heeft gestaan in Stadshagen. De BMW is naar Wolfs afgesleept en heeft daar dus opnieuw brand veroorzaakt.” Het gaat om een hybride BMW waarvan de accu vlam vatte. “Bij de eerste brand aan de Cleyndertstraat hebben we de auto zo nat mogelijk gehouden. Vervolgens hebben we nog goed gekeken met de warmtelicht camera en nog even gewacht of er nog iets zou gebeuren. Toen er verder niks meer gebeurde is de auto afgevoerd naar Wolves. Daar is na maar liefst vijf dagen opnieuw brand ontstaan.”Volgens de woordvoerder zijn hybride auto’s die vlam vatten tegenwoordig wel een issue.

Het is inmiddels de vierde autobrand in Zwolle in een tijdsbestek van drie weken. Afgelopen week werd Stadshagen getroffen door twee autobranden in de Breecampbuurt. De eerste auto brandde uit aan de Schuilenburgstraat. Twee dagen later ging dus deze BMW in vlammen op in de Cleyndertstraat in Zwolle. . Bijna drie weken geleden trof de politie aan het Harculosepad in Zwolle Zuid ook een uitgebrande auto aan.

 

Positie op kaart bij benaderingTags
Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close