Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbaldames SV Zwolle winnen van DS1 Groesbeeks Glorie

De dames van SV Zwolle gingen zaterdag 25 oktober richting Heuvelland om tegen Groesbeeks Glorie te spelen, met de wetenschap van vorig seizoen, dat ze een stugge dekking en een lastige cirkelloper hebben.

De wedstrijd begon goed en Zwolle opende de score via een break-out, 0-1, maar Groesbeeks Glorie scoorde gelijk tegen met de linkshandige speler. SV Zwolle nam een voorsprong van 2-5 via Sharmaine, Valasia en Marissa.

Ruststand 8 – 10

Het tweede gedeelte van de eerste helft ging gelijk op en met de ruststand van 8-10 gingen we de kleedkamer in.

De tweede helft kwamen we een beetje langzaam op gang, wat de thuisploeg naar gelijke hoogte bracht (10-10). Door twee goede acties van Valasia en Despina kreeg SV Zwolle een voorsprong van twee doelpunten: 10-12.

Doordat Zwolle tegen een tijdstraf aanliep, kon Groesbeek daar maximaal van profiteren en kwam op een 13-12 voorsprong. Met nog 8 minuten op de klok gaf Zwolle nog even vol gas en bouwde een voorsprong op van 13-16 door doelpunten van Kelly, Marissa, Nienke en Mariska.

Eindstand DS1 Groesbeeks Glorie – SV Zwolle 14 – 16

Omdat de verdediging goed stond en door de uitstekend keepende Taylor, kon Groesbeek nog maar 1 keer scoren tot 14-16, met als resultaat dat de punten mee gingen naar Zwolle.