112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

UPDATE – Grote politieactie station Zwolle; politie ‘helpt’ 200 FC Groningen supporters met overstappen

Zwolle – Op station Zwolle is op dit moment een grote politieactie gaande.

Met zo’n acht wagens, één bus en een politiehondenwagen kwam de politie rond tien voor negen aanscheuren bij Station Zwolle. Via de achterzijde aan het Lübeckplein is de politie vervolgens met 2 politiehonden en veel agenten de tunnel ingegaan. Aldaar stond al een hele macht aan spoorwegbeveiligers te wachten.

Vervolgens zijn ze bij spoor 6 het perron opgegaan alwaar de trein vanuit Rotterdam zojuist was aangekomen.  De politie haalt op dit moment één voor één een groep FC Groningen supporters uit de trein.  “Het gaat om een groep van 200 personen die met de trein vanuit Utrecht kwamen. Ze waren nogal onder invloed en hebben vernielingen aangericht in de trein. “vertelt Henk Cremer, politiewoordvoerder. “Om te zorgen dat andere reizigers er geen last van hebben gaan we ze begeleiden met het overstappen naar de trein naar Groningen. Dat kost wat tijd.” Volgens de politie zijn er op dit moment geen arrestaties verricht. 

FC Groningen speelde vanavond tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion Kralingen Rotterdam. Groningen verloor met 1-0 van de Rotterdammers. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button