Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Goede busverbindingen moeten blijven

Zwolle – De Overijsselse fracties van PvdA en GroenLinks maken zich zorgen over de kwaliteit van busverbindingen in de regio IJssel-Vecht. Door de fraude bij Keolis gaat op 13 december een tweejarige noodconcessie van start. Volgens de provincie is daardoor straks sprake van ‘beter openbaar vervoer’. Statenleden Hans Nooter (PvdA) en Kees Slingerland (GroenLinks) hebben hun twijfels. “We weten nog steeds niet hoe de dienstregeling er straks uitziet.”

Onduidelijk

“Overijsselse reizigers hebben behoefte aan duidelijkheid. December komt met rasse schreden naderbij,” schrijven de twee linkse partijen. “Onze inwoners willen weten of ze straks met de bus naar school, werk of de supermarkt kunnen komen. Ze willen weten of ze hun abonnement moeten verlengen. Het is hoog tijd voor witte rook uit de schoorsteen van het provinciehuis, hoog tijd voor een definitieve dienstregeling.” In de commissievergadering van woensdag 21 oktober vragen ze gedeputeerde staten om opheldering over de stand van zaken.

Buurtbussen

De twee partijen vragen zich ook af wanneer de Overijsselse buurtbussen weer gaan rijden. Sinds maart staat de buurtbus aan de kant, omdat het moeilijker is om chauffeurs van kleine bussen te beschermen tegen corona. Eerder gaf de provincie aan dat buurtbussen vanaf 1 november ‘corona-proof’ de weg op zouden kunnen. GroenLinks en de PvdA vragen gedeputeerde Boerman te bevestigen dat die deadline gehaald wordt. “Door het uitvallen van de buurtbussen zijn er plekken in onze provincie waar al bijna zeven maanden geen openbaar vervoer komt. Het gaat om een kleine groep reizigers, maar het is ook een groep die geen alternatief heeft. Zeker nu de winter voor de deur staat is het belangrijk dat ook de buurtbus weer de weg op kan.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button