Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Goedbezochte ontbijtbijeenkomst logistiek en werkgelegenheid

Donderdagochtend vond in het Spelershome van het IJsseldelta stadion een ontbijtbijeenkomst met als thema ‘Transport en Logistiek volop in beweging’ plaats. Ongeveer zestig ondernemers waren vroeg uit de veren om mee te praten over de werkgelegenheid in deze sector. Tijdens de ontbijtsessie werden zij geïnformeerd over de ontwikkelingen en trends op de regionale arbeidsmarkt in de sector logistiek.

Onder leiding van dagvoorzitter Arthur Reijnders (directeur Sligro Zwolle) kregen de bezoekers verschillende presentaties voorgeschoteld, onder andere van René de Heer (wethouder Zwolle). De bezoekers kregen te horen dat de economische perspectieven langzaam beter worden. In de Regio Zwolle breken hierdoor spannende tijden aan voor de sector Transport en Logistiek. Een aantal bestaande bedrijven gaat fors uitbreiden, een aantal grote spelers gaat zich nieuw vestigen en de ontwikkeling van het havengebied zet door. Het aantrekken en behouden van goed personeel is hierdoor belangrijk en medebepalend voor de groeimogelijkheden van de logistieke bedrijven.

Na de presentaties werd gebrainstormd of de trends herkenbaar waren voor de individuele ondernemer en of er draagvlak bestaat voor een gezamenlijke regionale aanpak voor de logistieke sector, omdat dit een positief effect heeft op de regionale werkgelegenheid. Na de brainstorm en een heerlijk ontbijt (dat was bereid door De Ambelt), schudden de ondernemers elkaar de hand en gingen zij naar hun werk. Zij keken tevreden terug op de bijeenkomst, die werd georganiseerd door Transport & Logistiek Nederland (TLN), MKB regio Zwolle, Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL), Verbond van Nederlandse Ondernemingen en het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (VNO-NCW), gemeente Zwolle en Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV), in samenwerking met PEC Zwolle.

Logistieke hotspot

PEC Zwolle werkt onder andere samen met de gemeenten Zwolle, Meppel en Kampen om de regionale havens op de landelijke en Europese kaart te zetten. Op 12 juni 2014 werd de lijst met logistieke hotspots bekendgemaakt, met als grote verrassing Zwolle-Kampen-Meppel met een stijging van ‘positie 20’ in 2013 naar ‘positie 8’ dit jaar. De wedstrijden en faciliteiten van PEC Zwolle worden gebruikt om deze ambities zichtbaar te maken en regionale (haven)bedrijven in contact te brengen met bijvoorbeeld de Amsterdamse en Rotterdamse havenbedrijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button