KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Goed gevulde evenementenkalender in 2023

Zwolle – Burgemeester en wethouders hebben de evenementenkalender voor 2023 vastgesteld. De kalender is goed gevuld met uiteenlopende evenementen en biedt voor elk wat wils. Op 1 april 2023 wordt dan ook het Hanzejaar afgetrapt, met diverse activiteiten op verschillende plekken in de stad. Daarbij is de samenwerking en verbinding gezocht met de partners in de stad.  Én krijgen bestaande evenementen waar mogelijk een Hanze-invulling.

Een nieuw evenement is Homesports, bestaande uit de Homewalk, de HomeRide en de HomeRun: teams gaan 24 uur lang in en om Zwolle 120 kilometer wandelen, 240 kilometer hardlopen of 500 kilometer fietsen voor het goede doel, de Ronald McDonaldhuizen.

Traditioneel en nieuw

Uiteraard staan er veel culturele evenementen op het programma, zoals als eerste het Stadsfestival, Tussenland (voorheen Zwolle Unlimited), Proto (met aanvulling voor het thema Hanze) en tenslotte het Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast staan natuurlijk ook traditionele Zwolse evenementen als het Straatfestival, de Blauwvingerdagen en de Bruisdagen op de kalender. Andere mooie lokale initiatieven in 2023 zijn de Night Skate, de Zwolse Grachtenrace en Muziek aan het Plein.

Sportliefhebbers kunnen zich onder meer verheugen op de Halve marathon, de Ster van Zwolle, Omloop van de IJsseldelta en diverse hardloopevenementen. En culinaire fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens Lepeltje Lepeltje, het Mout bierfestival en het Wijnfestijn.

De gehele kalender is te vinden op www.visitzwolle.com/agenda.

Bron
gemeente Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button