Nieuws uit ZwolleStadshagenVoorpaginaWandelenZorg & Welzijn

GGZ-patiënten en wijkbewoners Stadshagen samen sterk

Zwolle – Patiënten van de stadskliniek van Dimence aan de Eerdelaan in Stadshagen wandelden woensdag door Stadshagen. Ze deden dat samen met hun naasten, behandelaars en buurtbewoners.

Met deze zogeheten Social Walk wilde Dimence het samen bewegen en de verbinding tussen patiënten en wijkbewoners in Stadshagen stimuleren. “Hoe gaaf zou het zijn als we met mensen met psychiatrische aandoeningen, hun naasten, buren uit de wijk en medewerkers van Dimence samen wandelen door het mooie Stadshagen! Zodat we elkaar kunnen leren kennen en even echt aandacht hebben voor elkaar,” zegt organisator Miriam van Norel van Dimence.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Matthijs van Os

Meedoen is winnen

De Social Walk was ook bedoeld om aandacht te vragen voor de Socialrun die volgende week plaatsvindt. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Het doel is bespreekbaarheid en begrip rondom psychiatrische aandoeningen te bevorderen. Het motto is: meedoen is winnen.

De route loopt rondom het IJsselmeer. Voor het eerst gaat de route dit jaar langs het Brinkgreventerrein van Dimence in Deventer. Hier kunnen lopers even uitrusten en genieten van de kraampjes, muziek en gezelligheid. Er zijn onder meer producten van de Tegekkewinkel te koop, gemaakt door patiënten van de Werk Leer Centra van Dimence.

Namens Dimence doen een patiënte en een medewerkster mee. Martina van de Heide en Miram van Norel rennen meet in Team GGZ Overijssel. Ze zijn te sponsoren via de onderstaande knop.

Sponsor Team GGZ Overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button