CoronavirusNieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Gevolgen coronavirus voor station Zwolle vallen vooralsnog mee, maar blijven onduidelijk

Verslaggever Marijn Joop

Zwolle – De NS gaat vanaf zaterdag 14 maart 2020 mogelijk het aantal winkels en servicepunten op de stations beperken. Vooralsnog zijn alle winkels geopend met uitzondering van de Broodzaak, deze is de komende tijd alleen op de doordeweekse ochtenden open. Ook de railcatering komt voorlopig te vervallen. Dat meldt Léonie Bosselaar, woordvoerder van de NS.

Waar mogelijk is tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open voor de reizigers. “Nederland moet in beweging blijven”, zo stelt Bosselaar. “De reiziger bieden we in ieder geval informatie, hulp, een warme drank en iets te eten. De fietsenstallingen bij stations blijven ook open.”

Op een kopje koffie in de trein hoeven reizigers vanaf vandaag niet te rekenen. De railcatering wordt voorlopig niet meer aangeboden. “Net als in heel Nederland hebben ook wij ter maken met minder collega’s die aan het werk kunnen. We willen hen in kunnen zetten daar waar het het hardst nodig is”. Ook speelt mee dat de medewerkers van de railcatering nauw contact hebben met de reizigers door het bedienen en het afrekenen. Uit voorzorg is daarom de dienstverlening opgeschort.

In de treinen en op de stations was het vrijdagochtend aanzienlijk rustiger. Het is duidelijk te merken dat mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep van de overheid om zoveel als mogelijk thuis te werken maar ook dat er veel minder studenten reizen omdat de hogescholen en universiteiten dicht zijn.

De sfeer op station Zwolle is vooralsnog redelijk ontspannen. Mensen zijn wel waakzaam maar laten zich niet weerhouden om de trein te pakken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button