Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Geslaagde campagne ‘Maak jij het uit?’

Ruim 85 brandweervrijwilligers in spé

Zwolle – De vierde regionale campagne van Veiligheidsregio IJsselland voor het werven van vrijwillige brandweermannen en -vrouwen is succesvol verlopen. Tussen 2 oktober en 5 november solliciteerden 86 doorzetters voor een functie als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland. De komende weken horen 7 vrouwen en 79 mannen of zij door mogen in het selectietraject en misschien wel brandweervrijwilliger worden.

Net als de vorige campagne ging het om een regionale werving, waar de verschillende brandweerposten hun eigen, lokale invulling aan hebben gegeven. Zo gingen brandweermannen- en -vrouwen de straat op, woningen langs, organiseerden ze inloopavonden en sommigen maakten eigen wervingsvideo’s.

Selectietraject

De sollicitanten die door mogen in het traject, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als ze door die ronde heenkomen, volgen er twee testen om te kijken of de kandidaten fysiek en mentaal sterk genoeg zijn voor een functie bij de brandweer. Daarna wordt een definitieve selectie gemaakt en ondergaan de vrijwilligers in spé nog een verplichte aanstellingskeuring, om te zien of ze voldoen aan de bijzondere eisen die het werk stelt. Komt de kandidaat ook door deze laatste keuring? Dan wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de opleiding manschap.

Maak jij het uit?

Op 2 oktober ging de vierde wervingscampagne van Brandweer IJsselland van start. Belangstellenden konden tot en met afgelopen zondag, 5 november, solliciteren voor een functie bij een van de brandweerposten in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Lemelerveld, Luttenberg, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Zwartsluis en Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button