Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Gemengde reacties openen middelbare scholen

"Ik ben blij om mijn vrienden te zien, maar het is voor een weekje..."

Zwolle –  Sinds 31 mei mogen de middelbare scholen weer ‘normaal’ open. Maandag openden de scholen in Zwolle haar deuren. Wij gingen langs een middelbare school Van der Capellen SG om de leerlingen te vragen wat zij ervan vinden dat ze weer naar school mogen. De meningen van de leerlingen waren verschillend. Sommigen waren blij dat ze nog eventjes naar school mogen, anderen vonden het niet nodig, aangezien ze nog maar een week les hebben.

 

Vanaf 7 juni moeten alle middelbare scholen open. De leerlingen hoeven geen afstand te houden met elkaar, maar wel van het onderwijspersoneel. Op 31 mei hebben de scholen genoeg zelftesten ontvangen, zodat onderwijspersoneel en leerlingen thuis twee keer per week preventief kunnen testen.

Richtlijnen

Alle andere adviezen en richtlijnen van het RIVM voor scholen blijven gelden, zoals handen wassen en mondkapjes in de gangen. Veel oudere en kwetsbare leraren zijn momenteel al gevaccineerd, als ze dat wilden. In de komende weken zal steeds meer onderwijspersoneel de oproep krijgen voor een vaccinatie, waarmee de vaccinatiegraad (eerste prik) in de komende weken oploopt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button