BouwKabelkrantNieuws uit Zwolle

Gemeente Zwolle verkoopt negen royale kavels op drie eilanden in Stadshagen

Word eilandbewoner in Breecamp-Broeklanden

Zwolle – De gemeente Zwolle verkoopt negen royale kavels in de Zwolse wijk Stadshagen. Het betreft kavels in Breecamp, een ruim opgezet buurtschap. Breecamp is inmiddels nagenoeg klaar, maar er zijn nog negen kavels te koop. De kavels liggen verspreid over drie van de vier eilanden van deelgebied Broeklanden, aan de noordzijde van Breecamp. De negen kavels variëren in grootte van 462 tot 988 m2. De prijzen liggen tussen de €270.000,- en €465.000,- euro kosten koper, inclusief btw.

De buurt Breecamp

Breecamp ligt in de polder Mastenbroek, vlakbij de Milligerplas. Het contact met de polder is een belangrijk uitgangspunt bij de inrichting van dit gebied. In 2010 startte de bouw van de eerste woningen in deze buurt. Breecamp is ontwikkeld als een duurzame, klimaatbestendige en energiezuinige buurt. Het is een buurt met veel groen en riante tuinen, en de buurt is goed bereikbaar met fiets en auto. Ook woont u er vlakbij verschillende voorzieningen. Zo zijn er faciliteiten op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, scholen en kinderopvang. Het winkelcentrum van Stadshagen ligt op minder dan vijf minuten fietsen. En wilt u een frisse neus halen? Het strand van de Milligerplas en de polder zijn om de hoek.

Eilanden van Breecamp-Broeklanden

De eilanden van Breecamp liggen aan de noordzijde van de wijk, in het deelgebied Broeklanden. De negen beschikbare kavels liggen aan het water én aan recreatieve fiets- en wandelroutes naar de Milligerplas, het Zwarte Water en de IJssel. De eilanden vormen de overgang naar het open landschap van de polder Mastenbroek, een van de oudste polders van ons land. De eilanden hebben ieder een eigen karakter en zijn via een autobrug bereikbaar. De negen kavels liggen verspreid over drie van de vier eilanden: drie kavels liggen op het middelste eiland, vier op het een-na-laatste eiland en twee op het laatste – meest westelijke – eiland.

Ieder eiland een eigen architectuurstijl

De vier eilanden lenen zich goed voor een verschillende architectuurstijl per eiland. De openbare ruimte en het landschap rondom de eilanden hebben wel eenzelfde vormgeving. Voor de gemeente is het daarom van belang dat de woningen en erfafscheidingen voldoen aan de beeldkwaliteit die voor het betreffende eiland is gekozen. Als gevolg hiervan is er voor de woningen en erfafscheidingen een beperkt aantal richtlijnen opgesteld.

Een supervisieteam van de gemeente beoordeelt de bouwplannen van de woningen. Dat betekent dat dit team bij elke woning kijkt naar het ontwerp, de bouwmassa, dakvorm, detaillering en naar welke (duurzame) materialen u wilt gebruiken bij de bouw.

Aan de slag met een architect

U kunt uw woning helemaal op maat ontwerpen met voldoende ruimte voor u en bijvoorbeeld uw opgroeiende kinderen of uw hobby’s. U kiest zelf een architect die bij u past. Een eigen huis ontwerpen kost tijd, maar het levert wel een huis op dat helemaal bij u past.

Interesse?

Durft u het avontuur aan? Kijk dan op www.zwolle.nl/kavels. In de verkoopbrochure vindt u de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels.

Belangrijke data en informatie

– Maandag 13 februari: Start verkoop.
– Woensdag 22 februari (19.30 uur): Digitale informatiebijeenkomst over de kavels en de randvoorwaarden.
– Dinsdag 7 maart (16.00 uur): Sluiting inschrijving kavels.
– Woensdag 8 (15.00 uur): Loting kavels.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.zwolle.nl/kavels. Daar vindt u ook het inschrijfformulier.

Contact

Met vragen kunt u contact opnemen met team kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 – 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button