Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle hijst regenboogvlag op nationale Coming Out Day

Zwolle – Vandaag op 11 oktober 2021 is het weer nationale Coming Out Day. Gemeente Zwolle hijst vandaag de regenboogvlag vanaf de top van de Peperbus.

De vlag ziet er niet meer hetzelfde uit als voorgaande jaren. De vlag staat voor meer inclusiviteit. Ook transgenders worden nu op de vlag vertegenwoordigd. De lichtblauwe kleur staat voor jongens, de roze kleur staat voor meisjes en er is een witte kleur voor mensen die overgaan, genderneutraal zijn of geen geslacht hebben. Op de nieuwe vlag zijn ook bruine en zwarte strepen toegevoegd om mensen van kleur te vertegenwoordigen.

Iedereen heeft het recht om vrij en veilig te kunnen leven. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen zichzelf mag zijn zonder veroordeelt te worden en staat voor de rechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Iedereen moet zich veilig voelen in de omgeving waarin ze leven en daarom wordt met het hijsen van de regenboogvlag extra kracht gegeven aan lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, inwoners en organisaties die zich hiervoor inzetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button