KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Geen stunt voor PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle verliest tegen Twente

Zwolle – Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om te stunten tegen FC Twente Vrouwen in de eerste wedstrijd van 2022. De bezoekers uit Enschede waren zondagmiddag duidelijk een maatje te groot en dat was terug te zien in de uitslag: 1-4.

Stormachtig begin

Beide ploegen vlogen uit de startblokken. In de derde minuut nam FC Twente Vrouwen de leiding door een rake kopbal van Suzanne Giesen. Een Zwols antwoord liet niet lang op zich wachten. Een minuut na de openingstreffer was het Evi Maatman die de stand alweer gelijk trok op aangeven van Tess van Bentem: 1-1. Maar ook die stand stond niet lang op het scorebord, want Renate Jansen bracht de Tukkers vlak na de aftrap opnieuw aan de leiding. De storm was hevig in de openingsfase, maar die ging na een minuut of tien liggen. De bezoekers hadden de controle en waren ook een aantal keer dreigend. Zo leek Fenna Kalma de bal van dichtbij binnen te schieten, maar keepster Moon Pondes greep uitstekend in.

Eigen doelpunten

De tweede helft begon met een flinke domper voor PEC Zwolle Vrouwen. Moon Pondes sloeg de bal in een poging deze weg te werken in haar eigen doel na een strakke corner van Kayleigh van Dooren. Zo werd het verschil met de regerend landskampioen al snel twee doelpunten en dus werd het alleen maar lastiger voor de Blauwvingers. De ploeg van trainer Joran Pot deed er alles aan om er weer een wedstrijd van te maken, maar er lukte weinig. FC Twente Vrouwen had de volledige controle en kwam niet meer in de problemen. Het werd zelfs nog 1-4. Ook dat doelpunt kwam uiteindelijk op naam van een Zwolle-speelster. Moïsa van Koot raakte de bal namelijk als laatste. In de tweede helft mochten Floor Heijne en Melissa Schilder nog hun debuut maken voor de Blauwvingers.

PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen: 1-4 (1-2)

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van der Helm

Gele kaarten: Walk (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Darnoud (74′ Heijne), Pruim, Murray, Tiemens, Van Olst (83′ Schilder) , Van Bentem, Maatman, Banarsie (46′ Nassette), en Walk (74′ Speelman)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Olislagers, Peddemors, Stolze, Giesen, Kalma, R.Jansen, Van Dooren, Van Schoonhoven, Casparij en Kaptein.

3′ Giesen 0-1

4′ Maatman 1-1

5′ R.Jansen 1-2

50′ Pondes (e.d.) 1-3

70′ Van Koot (e.d.) 1-4