Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Gebiedsconferentie Nationaal Landschap IJsseldelta: Thema ‘Ambassadeurschap in de IJsseldelta’

Op vrijdag 24 oktober a.s. vindt de jaarlijkse Gebiedsconferentie van het Nationaal Landschap IJsseldelta plaats. Het thema is dit jaar: ‘Ambassadeurschap’. Tijdens de conferentie wordt het nieuwe ambassadeursprogramma voor het Nationaal Landschap IJsseldelta gepresenteerd. Het doel van dit ambassadeursprogramma is om een netwerk van ondernemers en bewoners op te zetten die gezamenlijk het gebied gaan uitdragen.

De bijeenkomst vindt plaats in verenigingsgebouw ‘de Kandelaar’ in ’s-Heerenbroek en wordt geopend door gedeputeerde Hester Maij. Hierna volgen praktijkverhalen van lokale ambassadeurs en presenteert IVN het nieuwe ambassadeursprogramma. In de middag worden een aantal bijzondere initiatieven in het gebied bezocht. Kleine projecten die lang niet altijd bekend zijn maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en te ontdekken. De vele vrijwilligers zijn trots op deze projecten en investeren hier veel tijd en energie in. Ook dit is ambassadeurschap.

Deelnemen

De gebiedsconferentie start vrijdag 24 oktober om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Voelt u zich betrokken bij het Nationaal Landschap IJsseldelta en wilt u deelnemen aan de conferentie? U kunt zich aanmelden door uiterlijk vrijdag 17 oktober een mail te sturen naar info@ijsseldeltamarketing.nl.

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button