112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gasalarm, ruimte niet betreden in Q-Park Maagjesbolwerk

Dinsdagmiddag rond half 3 ’s middags worden parkeerders bij parkeergarage Q-Park in het Maagjesbolwerk door een unheimisch gevoel overvallen. De noodverlichting in de garage brand fel rood en geeft de melding ‘ZET MOTOR AF – VERLAAT GARAGE’. Ook bij de trapuitgang bij het Rodetorenplein volgt een melding: “GASALARM – RUIMTE NIET BETREDEN”.

De landelijke klantenservice van Q-Park vertelt onze verslaggever via de telefoon dat in de parkeergarage in Zwolle op dat moment onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Bij de portiersloge in de parkeergarage zelf wordt dit later bevestigd. De onderhoudsmonteur geeft aan: ‘Ik ben de verlichting aan het testen. Moet ook gebeuren hè! Het waren alleen maar de lichten, ik heb de sirene niet aangezet. Bovendien heeft het maar een half uurtje geduurd’.

Op de vraag of het beleid is van Q-Park om dit overdag te doen zonder nadere waarschuwing voor de parkeerders werd bij de portiersloge aangegeven dat de onderhoudsmonteur alleen overdag werkt. De landelijke afdeling voorlichting van Q-Park was niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button