Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Foto’s – PEC Zwolle snijdt zichzelf in de vingers

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de 2-1 overwinning op ADO Den Haag van vorige week een vervolg te geven tegen FC Twente. De Zwollenaren spelen bijna de gehele tweede helft tegen tien man, maar scoren lukt niet tegen de Twentse muur: 1-2. “Als ik verlies, verlies ik het liefst van Hake, Mokotjo en Klich, maar van hen hebben we vandaag niet verloren”, sprak Ron Jans tijdens de persconferentie.

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Het was Nicolai Brock-Madsen met de eerste kans, na goed voorbereidend werk van Queensy Menig, maar zijn inzet ging ruim over het Twentse doel. De eerste kans van de bezoekers was wel direct raak. Dylan Seys trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot knap raak: 0-1. De poging van de Belg werd aangeraakt door Ted van de Pavert, waardoor doelman Mickey van der Hart kansloos was. Zwolle had het even moeilijk na die tegenslag, maar kwam daarna steeds beter in het spel. Het leverde al wat mogelijkheden op, maar doelman Nick Marsman keerde een inzet van Brock-Madsen. Na iets meer dan een half uur spelen was daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Menig schoot schitterend de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek, nadat Kingsley Ehizbue de bal uitstekend teruglegde op zijn teamgenoot. De rechtsbuiten is de laatste weken sowieso op dreef en had vlak voor rust zelf ook moeten scoren. Op zijn poging had Marsman een uitstekend antwoord.

 

Direct na rust moest Twente met tien man verder. Bersant Ceina trapte na bij invaller Bart Schenkeveld, die Van de Pavert verving, en kreeg van scheidsrechter Van de Kerkhof de rode kaart. Het was het sein voor Zwolle om het heft stevig in handen te nemen. Toch waren het de Tukkers die andermaal op voorsprong kwamen. Van der Hart verwerkte een bal buiten zijn eigen strafschopgebied niet goed, hij speelde de bal zo in de voeten van Oussama Assaidi. De Twentse nieuweling schoot de bal zo in het lege doel. Zwolle drong wel aan en kreeg ook kansen. Twee keer was Danny Holla dichtbij 2-2, maar een kopbal ging net naast het doel en een volley ging net over. Naarmate de tijd verstreek, bleven de kansjes komen. Maar het vizier stond niet meer op scherp. Een inzet van Brock-Madsen werd gekeerd door Marsman, terwijl ook Ehzibue de bal net naast kopte. Zodoende moest Zwolle een bittere tegenvaller slikken na de 2-1 zege van vorige week op ADO Den Haag.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een bezoek aan Rotterdam. Om 14.30 uur wordt er op het Kasteel gespeeld tegen Sparta Rotterdam.

PEC Zwolle – FC Twente 1-2 (1-1).


Toeschouwers: 12.800

Scheidsrechter: Van de Kerkhof

Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Ter Avest (FC Twente)

Rode kaart: 49. Celina (Twente)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (46. Schenkeveld), Warmerdam, Holla, Saymak (67. Mokhtar), Ehizibue, Thomas, Menig (71. Nijland), Brock-Madsen

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Seys (62. Jensen), Assaidi (57. Trajkovski), Celina, Ünal (82. Bijen)

Scoreverloop:

8. Seys 0-1
31. Menig 1-1
55. Assaidi 1-2

Man of the Match: Uitgeroepen tot Kieskeurig.nl Best Reviewed Man of the Match vanmiddag: Kingsley Ehizibue

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button