EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsvoorzieningen IKEA Zwolle goed bevonden

Fietsersbond-Zwolle overhandigde vandaag het rapport IKEA OP DE FIETS aan mevrouw Sandra Schouten, storemaneger bij IKEA in Zwolle. Het rapport beschrijft en beoordeelt de veiligheid, de bereikbaarheid en andere fietsvoorzieningen voor bezoekers bij deze vestiging. De resultaten werden vergeleken met gegevens van acht andere vestigingen in Nederland.

IKEA-Zwolle zegt hard te werken aan een duurzame toekomst. Zo wordt de energie voor de Zwolse vestiging voor een groot deel opgewekt door zonnepanelen en windmolens. ‘Die uitspraak triggerde ons’, zegt samensteller van het rapport. ‘Wij vroegen ons af of dat werken aan duurzaamheid ook tot uiting zou komen in maatregelen die het fietsverkeer naar de Zwolse vestiging bevorderen.’
De Fietsersbond komt tot de conclusie dat de fietsvoorzieningen bij IKEA-Zwolle goed zijn. ‘Een voorbeeld voor veel andere bedrijven.’ Ook vindt de Fietsersbond dat de Zwolse IKEA zich goed kan meten met andere IKEA-vestigingen. Maar er worden ook kanttekeningen geplaatst bij de voorzieningen. De bereikbaarheid en de ontsluiting van het terrein zijn prima op orde, ook de situering van de stalling is goed, maar de stallingvoorzieningen blijven achter bij de verwachtingen. Ook zijn er geen voorzieningen voor buitenmaatse fietsen, e-bikes en uitleen van bakfietsen.

Fietsersbond-Zwolle noemt in het rapport een aantal eenvoudige maatregelen waarmee  IKEA-Zwolle beter kan scoren op het gebied van duurzaam (fiets)verkeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button